ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεισμική δόνηση αισθητή στη Λεμεσό το πρωί

12 Ιουλίου 2024, 08:50

images

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:34 της Παρασκευής στα νοτιοδυτικά παράλια της Λεμεσού, σύμφωνα με ανάρτηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου (AllQuakes – EMSC) στην πλατφόρμα «Χ».

Όπως αναφέρεται, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 14 χιλιομέτρων και σημειώθηκε σε απόσταση 26 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά της Λεμεσού και 88 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά της Λευκωσίας και έγινε αισθητός στη Λεμεσό.

Ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης

Μεγέθους 3,6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ ήταν σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο σεισμός που καταγράφηκε σήμερα, Παρασκευή, και τοπική ώρα 07:34, με επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Λεμεσού.

Όπως σημειώνεται, ο σεισμός καταγράφηκε στις 07:34 από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος και ήταν μεγέθους Μ=3,6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Προστίθεται ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο, 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Λεμεσού και εστιακό βάθος 3 χιλιόμετρα και έγινε ελαφρά αισθητός στην επαρχία Λεμεσού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.

Αναφέρεται ότι περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ακόλουθη ιστοσελίδα http://www.gsd-seismology.org.cy/en/origins/88441/event.

Σχετικά Άρθρα