ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κακοποιημένα γατάκια με καμένες ματωμένες ουρές στο κέντρο της Λευκωσίας

24 Ιουλίου 2024, 12:25

images

Άκρως ανησυχητικό το νέο περιστατικό βίας κατά ζώου, αυτή την φορά στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου στην Λευκωσία, σύμφωνα με το Κίνημα Οικολόγων.

Μετά από πληροφορίες που έλαβε το Κίνημα από πολίτες ότι στην περιοχή Αγίου Αντώνιου Λευκωσίας τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν γατιά με καμένες και ματωμένες ουρές, τα θέματα κακοποίησης ζώων επανέρχονται για ακόμα μια φορά στην επιφάνεια.

«Το ενδεχόμενο τα φρικαλέα αυτά περιστατικά να έγιναν από ανθρώπινο χέρι, είναι έκδηλα προφανές», σημειώνεται.

«Και αν όντως κυκλοφορούν ανάμεσα μας τέτοια επικίνδυνα άτομα, τότε η αστυνομία πρέπει άμεσα να κάνει ότι μπορεί να τους εντοπίσει, για να έρθουν αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη», προστίθεται.

Έγινε ήδη καταγγελία στην κοινοτική αστυνομία και καλείται οποιοδήποτε πολίτης γνωρίζει κάτι να το καταγγείλει άμεσα.

Ως Ομάδα Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων, με αφορμή το περιστατικό αυτό τονίζουν ότι τα εγκλήματα απέναντι στα ζώα συνεχίζονται και είναι πλέον απαίτηση της κοινωνίας να τιμωρούνται οι ένοχοι και να οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Είναι απαράδεκτο και ντροπιαστικό εν έτη 2024 να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες συμπεριφορές. Δεν μας αξίζει να λεγόμαστε πολιτισμένος λαός όταν η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι αυτή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα