ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έρχονται μέτρα το Σεπτέμβριο για αντιμετώπιση υπογεννητικότητας

03 Ιουλίου 2024, 10:35

images

Τον προσεχή Σεπτέμβριο θα γίνουν ανακοινώσεις για τα μέτρα της κυβέρνησης για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, δήλωσε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Απευθυνόμενους στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι είναι σημαντική η πρόταση για το θέμα της επιδότησης για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, σημειώνοντας ότι «θα έχουμε και άλλες προτάσεις».

«Θυμάστε ότι, επειδή εμπλέκονται και πολλά υπουργεία, το Σεπτέμβριο αναμένω να ανακοινώσουμε μέτρα για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον ΠτΔ, είναι ένα θέμα με πολλά προβλήματα, αναφέροντας ότι το ποσοστό γεννήσεων, «χρειαζόμαστε να είναι τουλάχιστον στο 2,1% για να υπάρχει αναπλήρωση του πληθυσμού κάθε 25 χρόνια, είμαστε στο 1,3%, είμαστε αρκετά πίσω και χρειάζεται ολιστική προσέγγιση. Τον Σεπτέμβριο αναμένω τις εισηγήσεις σας για να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις».

Σημειώνεται ότι χθες, το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου (ΣΟΑΚ), παρουσίασε δέκα εισηγήσεις για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Κύπρο.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα της υπογεννητικότητας, έκρουσαν χθες και βουλευτές, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβε άμεσα μέτρα για αντιμετώπιση του δημογραφικού.

Η ad hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος, συνήλθε χθες και συζήτησε το θέμα της αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος και της υπογεννητικότητας

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Λίνος Παπαγιάννης, ανέφερε πως εξετάστηκαν μια σειρά προβλημάτων τα οποία αφορούν την υπογεννητικότητα, το επίδομα τέκνου και τις καταγγελίες από πάρα πολλούς γονείς για αποκοπή του επιδόματος από το αρμόδιο Υπουργείο και συμφωνήθηκε από όλους παρόντες Βουλευτές ότι θα πρέπει να αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια έτσι ώστε να μην υπάρχουν αδικίες όπως συμβαίνει σήμερα.

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα