ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ένοχος ειδικός γιατρός για βαλβίδες εγκεφάλου

05 Ιουνίου 2024, 06:16

images

Ένοχο σε συνολικά δέκα κατηγορίες βρήκε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας τον ειδικό γιατρό ο οποίος το 2016 έπεισε εγχειριζόμενη ασθενή του και τους συγγενείς της να καταβάλουν €1.500 για να αγοράσουν συγκεκριμένη μαγνητική βαλβίδα εγκεφάλου από την εταιρεία της γυναίκας του παρουσιάζοντας τη βαλβίδα ως καλύτερη από εκείνη που χρησιμοποιούσε το νοσοκομείο και η οποία ήταν δωρεάν. Η βαλβίδα αγοράστηκε αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε.

Ο κατηγορούμενος γιατρός γνώριζε και δέχθηκε ότι οι βαλβίδες που διέθετε το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ήταν από τις καλύτερες και πιο σύγχρονες στο είδος τους. Οι εν λόγω βαλβίδες διατίθενται από άλλη εταιρεία από εκείνη της συζύγου του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, στην απόφαση, το δικαστήριο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι συγγενείς της 70χρονης ασθενούς έδωσαν €1.500 κάτω από πολύ παράξενες συνθήκες, λες και επρόκειτο για «διακίνηση ναρκωτικών ουσιών» σε χώρο στάθμευσης, χωρίς να πάρουν απόδειξη. Ο κατηγορούμενος κάλεσε τους συγγενείς να πληρώσουν σε μετρητά και έδωσε το τηλέφωνο της συζύγου του, η οποία κρίθηκε επίσης ένοχη, για να διευθετηθεί η υποτιθέμενη αγορά της βαλβίδας.

Σημειώνεται ότι ο νευροχειρουργός είναι γνωστός για τις πρακτικές που ακολουθεί, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν καταχράστηκε και το ΓεΣΥ. Αρχικά είχε φανεί ότι χρέωνε το σύστημα με υπηρεσίες που δεν παρείχε στους ασθενείς του και στη συνέχεια, όταν ο ΟΑΥ τον απέβαλε από το σύστημα, χειρουργούσε δικαιούχους και τους χρέωνε στο ΓεΣΥ, μέσω του γιου του, ο οποίος είναι επίσης ειδικός γιατρός, με αποτέλεσμα να τεθεί και ο γιος εκτός ΓεΣΥ.

Σχετικά Άρθρα