ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δεκαεπτά νεκροί από τον τυφώνα Xελίν στις ΗΠΑ

27 September 2024, 20:28

images

Ο τυφώνας Xελίν στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 17 ανθρώπους και προκάλεσε τεράστιες πλημμύρες στις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες την Παρασκευή.

Εξαιτίας του τυφώνα εκατομμύρια νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν στο Ταλαχάσι της Φλόριντα.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων ανέφερε «ιστορικές και καταστροφικές πλημμύρες» με τους ειδικούς να προειδοποιούν για ξαφνικές πλημμύρες στη μεγαλύτερη πόλη της Τζόρτζια, Ατλάντα, καθώς και στη Νότια και τη Βόρεια Καρολίνα.

Έως και 30 εκατοστά βροχής έπεσαν στα βουνά των Αππαλαχίων.

Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια Μπράιαν Κεμπ ανέφερε 11 θανάτους στην πολιτεία του. Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Φλόριντα και ένα στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και οι κρατικές αρχές είχαν προτρέψει τους κατοίκους να λάβουν υπόψη τις επίσημες προειδοποιήσεις εκκένωσης πριν χτυπήσει ο τυφώνας.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις είχε κινητοποιήσει την Εθνική Φρουρά και διέταξε χιλιάδες προσωπικό να ετοιμαστούν για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, καλώντας τους κατοίκους να λάβουν προφυλάξεις.

Σχετικά Άρθρα