ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Περιπέτεια made in China για τουρίστες σε τουριστικό θέρετρο

08 Αυγούστου 2022, 18:00

images

Περισσότεροι από 80.000 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στο νησί Χαϊνάν στη νότια Κίνα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού τα οποία οδήγησαν τις τοπικές Αρχές στην απόφαση να ακυρώσουν όλες τις πτήσεις και τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Χθες 483 κρούσματα κορωνοϊού αναφέρθηκαν στο θέρετρο Σανϊά, που έχει περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους, στο νησί Χαϊνάν, το οποίο αποκαλείται «κινεζική Χαβάη». Όλες οι πτήσεις από τη Σανϊά, ένα δημοφιλές μέρος ιδιαίτερα για τους serfers, ακυρώθηκαν το Σαββατοκύριακο και οι πωλήσεις εισιτηρίων τρένου σταμάτησαν.

Οι τουρίστες που επιθυμούν να φύγουν πρέπει να έχουν πέντε αρνητικά τεστ PCR τις τελευταίες επτά ημέρες, ενημέρωσαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές δείχνονταν μέγιστη προσοχή στη νέα έξαρση.

Εν τω μεταξύ, τα ξενοδοχεία στην πόλη πρέπει να προσφέρουν στους πελάτες τους έκπτωση 50% μέχρι να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, δήλωσε αξιωματούχος.

Στη Σανϊά, δημόσιοι χώροι ψυχαγωγίας όπως μπαρ και εστιατόρια έχουν κλείσει από την περασμένη εβδομάδα, αλλά βασικές υπηρεσίες όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία παραμένουν ανοιχτά.

Η Κίνα είναι η μόνη μεγάλη οικονομία που συνεχίζει να εφαρμόζει στρατηγική μηδενικής διασποράς Covid, επιβάλλοντας καραντίνα μεγάλου χρονικού διαστήματος. Τα σύνορα της χώρας παραμένουν σε μεγάλο βαθμό κλειστά από τις αρχές του 2020, απαγορεύοντας την είσοδο ξένων επισκεπτών.


Σχετικά Άρθρα