ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νέες τοπικές καραντίνες σε πολλές χώρες του κόσμου

15 Ιουλίου 2020, 09:00

images

Με την αναζωπύρωση της πανδημίας σε πολλές γωνιές του πλανήτη, οι τοπικές Αρχές αποφάσισαν την εκ νέου επιβολή μέτρων καραντίνας. Ας δούμε σε ποιες χώρες οι πολίτες ζουν ένα ακόμα lockdown...

Ευρώπη

Στην Ισπανία, η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας διέταξε τη 12η Ιουλίου να παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους οι 200.000 κάτοικοι της Λέριδα και των γύρω κοινοτήτων, προκαλώντας με την απόφαση αυτή την ισπανική δικαιοσύνη που έκρινε ότι η απόφαση «είναι αντίθετη στον νόμο».

Στην Πορτογαλία, στην περιοχή της Λισαβόνας, από την 1η Ιουλίου τέθηκαν σε καραντίνα στο σπίτι τους οι 700.000 κάτοικοι 20 περίπου συνοικιών, για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Στην Βρετανία, την 29η Ιουνίου, η βρετανική κυβέρνηση επανέφερε την καραντίνα στην πόλη Λέστερ στα κεντρικά, κλείνοντας κάποια καταστήματα. Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλα τα καταστήματα στην Αγγλία από τις 24 Ιουλίου.

Ασία

Στην Ινδία, στο κρατίδιο Μπιχάρ οι Αρχές επιβάλλουν καραντίνα στα 125 εκατομμύρια των κατοίκων του από τις 16 Ιουλίου για ένα διάστημα 2 εβδομάδων. Στο νότο, 13 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης Μπανγκαλόρ και της περιφέρειάς της ξαναμπαίνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Στις Φιλιππίνες, εξι εβδομάδες μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, περίπου 250.000 κάτοικοι της Μανίλας μπαίνουν εκ νέου σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Στο Αζερμπαϊτζάν, νέα καραντίνα ξεκίνησε από τις 22 Ιουνίου που θα διαρκέσει τουλάχιστον ως την 1η Αυγούστου.

Στο Ουζμπεκιστάν, η νέα καραντίνα άρχισε στις 10 Ιουλίου. Εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες και εμπορικά καταστήματα, με εξαίρεση εκείνα των τροφίμων, θα παραμείνουν κλειστά ως την 1η Αυγούστου το λιγότερο.

Αμερική

Στις ΗΠΑ, η πολιτεία της Καλιφόρνια αύξησε τους περιορισμούς για τα εμπορικά καταστήματα, γενικεύοντας το κλείσιμο των μπαρ, των εσωτερικών χώρων των εστιατορίων, των κινηματογράφων και των ζωολογικών κήπων.

Στην Αργεντινή, τα μέτρα καραντίνας στο Μπουένος Άιρες και την περιφέρειά του έγιναν πιο αυστηρά από την 1η έως τη 17η Ιουλίου τουλάχιστον.

Στην Κολομβία, η Μπογκοτά, η κυριότερη εστία της πανδημίας στη χώρα αυτή, ενίσχυσετα μέτρα καραντίνας, με «αυστηρές καραντίνες» ανά ζώνες. 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι θα παραμείνουν στα σπίτια τους.

Στη Γουιάνα των 300.000 κατοίκων έχουν τεθεί μέτρα καραντίνας σε ορισμένες συνοικίες και κοινότητες από τον Ιούνιο, ενώ εφαρμόζεται και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Αφρική

Στην Αλγερία, οι Αρχές διέταξαν την 9η Ιουλίου την επαναφορά της καραντίνας σε δύο κοινότητες στα σύνορα με την Τυνησία, σε 10 κοινότητες στην Τιπαζά στα βόρεια και σε όλες τις κοινότητες της επαρχίας Ουάργκλα στα νότια. 

Στο Μαρόκο, η πόλη Ταγγέρη, μητρόπολη με πληθυσμό περίπου 1.000 κατοίκων στο βόρειο Μαρόκο, τέθηκε εκ νέου σε καραντίνα μέχρι νεωτέρας.

Στη Μαδαγασκάρη, η  πρωτεύουσα Ανταναναρίβο βρίσκεται εκ νέου σε καραντίνα από την 5η Ιουλίου. Στην περιοχή Αναλαμάνγκα έχει απαγορευτεί κάθε είδους κυκλοφορία ως τις 20 Ιουλίου. 

Στη Νότια Αφρική, από την Δευτέρα έχει εκ νέου τεθεί σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 21.00 μμ έως τις 04.00 πμ.

Μέση Ανατολή

Στη Δυτική Όχθη, η  Παλαιστινιακή Αρχή παρέτεινε την Κυριακή τον αποκλεισμό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, που είχε αποφασιστεί την 3η Ιουλίου, προσθέτοντας την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Στο Ισραήλ, νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ την 7η Ιουλίου, όπως το κλείσιμο των μπαρ και των αθλητικών εγκαταστάσεων και ο περιορισμός του αριθμού των ανθρώπων στους δημόσιους χώρους. 

Ωκεανία

Στην Αυστραλία, 5 εκατομμύρια άνθρωποι τέθηκαν και πάλι σε καραντίνα από την 9η Ιουλίου και για έξι εβδομάδες στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Σχετικά Άρθρα