ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μόνο 1 στους 5 ενήλικες έχει τέλεια καρδιακή υγεία

02 Ιουλίου 2022, 08:00

images

Μια νέα μελέτη από την American Heart Association (AHA) καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μόνο το 20% των Αμερικανών έχει βέλτιστη υγεία της καρδιάς. Για αυτήν τη μελέτη, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από τις Εθνικές Έρευνες Εξετάσεων Υγείας και Διατροφής (NHANES) των ΗΠΑ από το 2013 έως το 2018. Οι συμμετέχοντες ήταν άτομα από 2 έως 79 ετών που δεν έπασχαν από κάποια καρδιαγγειακή νόσο.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν βαθμολογία συνολικής καρδιαγγειακής υγείας (CVH) που υπολογίστηκε για αυτούς από 0 έως 100 και βαθμολογία για τη διατροφή, τη φυσική δραστηριότητα, την έκθεση στη νικοτίνη, τη διάρκεια ύπνου, το δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), τα λιπίδια του αίματος, τη γλυκόζη αίματος και την πίεση.

«Πιστεύω ότι αυτό που είναι ενδιαφέρον και σημαντικό σε αυτή τη μελέτη είναι ότι μάς δίνει μια πολύ πιο αναλυτική ματιά στους παράγοντες της καρδιαγγειακής υγείας στον πληθυσμό των ΗΠΑ και πώς αυτά διαφέρουν ανά δημογραφικές ομάδες ανά ηλικία, μεταξύ ανδρών και γυναικών, μεταξύ φυλών/εθνικών ομάδων», δήλωσε ο  επικεφαλής της μελέτης και πρόεδρος της AHA, Donald M. Lloyd-Jones.

Σύμφωνα με μετρήσεις μεταξύ 23.400 Αμερικανών ενηλίκων και παιδιών χωρίς καρδιαγγειακή νόσο (CVD), η συνολική καρδιαγγειακή υγεία του πληθυσμού των ΗΠΑ δεν είναι ιδανική. Η έρευνα έδειξε ότι περίπου το 80% των ανθρώπων σημείωσε χαμηλό ή μέτριο επίπεδο καρδιαγγειακής υγείας.

Επιπλέον, ο Mitchell Weinberg , MD, πρόεδρος καρδιολογίας στο Staten Island University Hospital, μέλος του Northwell Health στη Νέα Υόρκη, είπε ότι αυτό το ερευνητικό εργαλείο είναι πολύτιμο και φιλικό προς τον ασθενή για τον προσδιορισμό της καρδιαγγειακής υγείας.

«Η κατοχή ενός αριθμού που αποκρυσταλλώνει την τρέχουσα κατάσταση υγείας ενός ατόμου επιτρέπει στο άτομο να κατανοήσει την ανάγκη για αλλαγή», είπε.

Για να αποκτήσετε και να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία της καρδιάς, οι συστάσεις του Weinberg περιλαμβάνουν:

-Διακοπή καπνίσματος.

-Διατήρηση υγιεινής διατροφής.

-Επαρκή ύπνο.

-Διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε ένα υγιές εύρος (κάτω από 120/80 mmHg).

«Εκτελέστε μέτρια άσκηση μεγαλύτερη από 150 λεπτά την εβδομάδα ή έντονη άσκηση για 75 λεπτά την εβδομάδα», κατέληξε, αναφέροντας ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν ακόμη υψηλότερους στόχους άσκησης.



Σχετικά Άρθρα