ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καταγγελίες ΠΑΣΥΚΙ κατά ΟΚΥπΥ

25 Φεβρουαρίου 2020, 14:01

images

Η ΠΑΣΥΚΙ καταγγέλλει δημόσια την ενέργεια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) να προβεί σε καταβολή «προκαταβολής» για αριθμό ιατρών των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, με το πρόσχημα ότι αντιστοιχεί σε κίνητρο.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι αναγκάζεται να καταγγείλει τη συγκεκριμένη ενέργεια, επειδή ο ΟΚΥπΥ ως εργοδοτική πλευρά, «κατ´ επανάληψη εφαρμόζει την ίδια τακτική και  θέτει μονομερώς προς εφαρμογή δικές του αποφάσεις, που αφορούν εργασιακά θέματα, χωρίς να έχει προηγηθεί η προαπαιτούμενη επίτευξη συμφωνίας σε συνδικαλιστικό επίπεδο, γεγονός πρωτόγνωρο».

Επιπλέον, αναφέρει πως «το περιεχόμενο, όπως και η ετσιθελική εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης, επιβεβαιώνει δυστυχώς τη μη αντίληψη της σοβαρότητας της κατάστασης που έχουν περιέλθει τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, καθώς και τη μη αντίληψη εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών διοίκησης, όπως και τις επιπτώσεις».

Τέλος, σημειώνει ότι «ως συνδικαλιστική οργάνωση διατηρεί το αναφαίρετο της δικαίωμα να ενεργήσει πλέον, αναλόγως των πράξεων της εργοδοτικής πλευράς».


Σχετικά Άρθρα