ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΗΠΑ: Τα παιδιά κολλούν κορωνοϊό το ίδιο συχνά με τους ενήλικες

08 Ιουλίου 2020, 17:00

images

Περισσότερα από 7.000 παιδιά μόνο στη Φλόριντα των ΗΠΑ διαγνώστηκαν θετικά στον Sars-Cov-2, από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Miami Herald. Ταυτόχρονα, στο Τέξας βρέθηκαν τουλάχιστον 1.335 νέα κρούσματα σε εγκαταστάσεις παιδικής μέριμνας και από αυτούς που μολύνθηκαν, 894 ήταν μέλη του προσωπικού και 441 ήταν παιδιά. 

Οι περιπτώσεις προέρχονταν από 883 εγκαταστάσεις παιδικής φροντίδας που είναι ανοιχτές στην πολιτεία. Είναι αξιοσημείωτη δε η αύξηση από τις 15 Ιουνίου, όπου υπήρχαν 210 κρούσματα από 177 εγκαταστάσεις (141 μελών του προσωπικού και 69 παιδιών).

Πρόκειται για υπενθύμιση ότι τα παιδιά δεν διατρέχουν όσο ή μεγαλύτερο κίνδυνο σε σχέση με τους ενήλικες να νοσήσουν σοβαρά αλλά μπορούν να προσβληθούν από την ασθένεια και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να χρειαστούν νοσηλεία. 

Σύμφωνα με το CDC, τα παιδιά και οι έφηβοι που έχουν μολυνθεί πιθανότατα θα είναι ασυμπτωματικά ή θα έχουν μόνο ήπια συμπτώματα. Αλλά το να είναι ασυμπτωματικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να έχουν την ασθένεια και να την διαδώσουν σε άλλους, όπως μέλη της οικογένειας που μπορεί να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές.

Επίσης, σημαντικό είναι γνωρίζουμε ότι τα παιδιά με παχυσαρκία ή άλλες παθήσεις , συμπεριλαμβανομένου του άσθματος, έχουν υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια εάν νοσήσουν με COVID-19. 

Τέλος, το MIS-C είναι μια κατάσταση όπου διάφορα μέρη και όργανα του σώματος μπορούν να παρουσιάσουν φλεγμονή, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, των πνευμόνων, των νεφρών, του εγκεφάλου, του δέρματος, των ματιών ή των γαστρεντερικών οργάνων. Τα παιδιά με MIS-C μπορεί να έχουν πυρετό και διάφορα συμπτώματα, όπως κοιλιακό πόνο, έμετο, διάρροια, πόνο στον αυχένα, εξάνθημα, κόκκινα μάτια ή αίσθημα υπερβολικής κόπωσης. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι προκαλεί το MIS-C. Ωστόσο, πολλά παιδιά με MIS-C νόσησαν με COVID-19 ή συναναστράφηκαν με κάποιο φορέα COVID-19.


Σχετικά Άρθρα