ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η J & J πρόκειται να αξιολογήσει το εμβόλιό της κατά της παραλλαγής Όμικρον

04 Δεκεμβρίου 2021, 09:00

images

Από την εμφάνιση της πανδημίας της COVID-19, η Johnson & Johnson παρακολουθεί στενά τις νέες παραλλαγές που εμφανίζονται. Σε συνεργασία με πανεπιστημιακές ομάδες στη Νότια Αφρική και σε ολόκληρο τον κόσμο, αξιολογεί την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της σε διαφορετικές παραλλαγές της νόσου, που πλέον περιλαμβάνουν και τη νέα παραλλαγή Όμικρον. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, εξετάζει ορό αίματος από συμμετέχοντες σε ολοκληρωμένες και συνεχιζόμενες μελέτες χορήγησης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της, αναζητώντας εξουδετερωτική δράση κατά της παραλλαγής Όμικρον. Κι όχι μόνον αυτό...

H εταιρεία επιδιώκει την ανάπτυξη ενός εμβολίου ειδικού για την παραλλαγή Όμικρον... «Η νέα παραλλαγή Όμικρον αναδεικνύει τη σημασία της συνεχούς επιτήρησης, των ελέγχων και του εμβολιασμού για την πρόληψη των νοσηλειών και των θανάτων από την COVID-19. Διατηρούμε την εμπιστοσύνη μας στην ισχυρή ανοσολογική απόκριση που εκλύει το COVID-19 Vaccine Janssen, απόκριση η οποία αποδεικνύεται από τη διάρκεια και το εύρος της προστασίας κατά των παραλλαγών μέχρι σήμερα στις κλινικές μελέτες», ανέφερε ο Mathai Mammen, MD, PhD, παγκόσμιος επικεφαλής της Janssen Research & Development LLC, Johnson & Johnson.

Και συνέχισε: «Δεν επαναπαυόμαστε. Μέσα από τις μακροχρόνιες συνεργασίες μας με επιστήμονες στη Νότια Αφρική καθώς και τις συνεχιζόμενες μελέτες αποτελεσματικότητας στην πραγματική κλινική πράξη που διεξάγονται με το COVID-19 Vaccine Janssen, θα εργαστούμε από κοινού ώστε να προκύψουν νέα δεδομένα για την παραλλαγή Όμικρον. Παράλληλα, έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου κατά της Όμικρον και θα προχωρήσουμε ταχύτατα στη διενέργεια κλινικών δοκιμών, εφόσον αυτό χρειαστεί».  

Το εμβόλιο της Janssen κατά της COVID-19 έχει λάβει Άδεια Κυκλοφορίας με έγκριση υπό όρους στην ΕΕ για την ενεργητική ανοσοποίηση για την πρόληψη της νόσου από τον κορωνοϊό 2019 (COVID-19) που προκαλεί το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο τύπου 2 (SARS-CoV-2) σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.


Σχετικά Άρθρα