ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γερμανία: Δια νόμου ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς

17 Νοεμβρίου 2019, 06:00

images

Στις 14 Νοεμβρίου το γερμανικό κοινοβούλιο (Bundestag) πέρασε νόμο με τον οποίο το εμβόλιο για την ιλαρά γίνεται υποχρεωτικό σε όλα τα παιδιά που ζουν στην Γερμανία. Ο "νόμος για την προστασία κατά της ιλαράς", προβλέπει ότι από τον Μάρτιο του 2020 τα παιδιά και το προσωπικό σε νηπιαγωγεία και σχολεία, ιατρικές εγκαταστάσεις πρέπει να εμβολιάζονται έναντι της ιλαράς και από αυτό δεν εξαιρούνται οι πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο ούτε οι μετανάστες.

Όσοι γονείς επιλέγουν να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους όταν αυτά βρίσκονται σε σχολική ηλικία, θα αντιμετωπίζουν σοβαρά πρόστιμα ύψους έως και 2.500 ευρώ, ενώ τα μικρότερα παιδιά δεν θα γίνονται δεκτά στο σχολείο και σε υπηρεσίες φύλαξης, παιδότοπους κλπ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια ότι για να καλύπτονται οι διάφοροι πληθυσμοί από ένα εμβόλιο πρέπει να το έχουν κάνει τουλάχιστον το 95% των κατοίκων. Δεδομένου λοιπόν ότι σε κάποιες χώρες αυξάνουν οι υποστηρικτές του αντιεμβολιαστικύ κινήματος, μειώνεται αυτό το ποσοστό και μπαίνουν σε κίνδυνο όλα τα παιδιά. Να σημειώσουμε ότι πριν από δύο χρόνια χάθηκαν 60 παιδιά στην Ρουμανία από ιλαρά, γεγονός απαράδεκτο για τον 21ο αιώνα.

Να σημειώσουμε ότι έκθεση του γερμανικού Ινστιτούτου Robert Koch, διαπίστωσε ότι μόνο το 93% των παιδιών που άρχισαν το σχολείο έχει κάνει τόσο το πρώτο, όσο και το αποφασιστικό δεύτερο εμβόλιο ιλαράς (στη Γερμανία το εμβόλιο κατά της ιλαράς είναι τριπλό). Και αυτό ήταν που πυροδότησε την απόφαση των μελών του κοινοβουλίου να περάσει τον συγκεκριμένο νόμο.

ΠΗΓΗ

Bild


Σχετικά Άρθρα