ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δισεκατομμύρια στην "ποδιά" του Sars-Cov-2 για την παρασκευή εμβολίου

02 Ιουλίου 2020, 10:00

images

Όπως έγινε γνωστό, η Sanofi θα επενδύσει περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο ευρώ για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων παραγωγής εμβολίων και ενός νέου ερευνητικού κέντρου (Marcy-l'Etoile) που θα ειδικεύεται στην ανάπτυξη και παρασκευή εμβολίων. Συγκεκριμένα η εταιρία θα επενδύσει 610 εκατομμύρια για τη δημιουργία των νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων.

«Η καρδιά της Sanofi χτυπά στη Γαλλία. Διαθέτουμε μακρά ιστορία και εξαιρετικές ομάδες ανθρώπων που εργάζονται σε ολόκληρη τη χώρα ενσαρκώνοντας τις σημαντικές αξίες μας. Επενδύοντας σε νέες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και ένα κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, η Sanofi τοποθετεί τη Γαλλία στο κέντρο της στρατηγικής της, με στόχο να αναδείξει τη χώρα σε ένα κέντρο αριστείας παγκοσμίου κύρους στην έρευνα και παραγωγή εμβολίων», δήλωσε ο Paul Hudson, Chief Executive Officer της Sanofi.

 «Η Sanofi αποτελεί έναν σημαντικό παίκτη στον τομέα Υγείας στη Γαλλία, την Ευρώπη και παγκοσμίως. Είναι καθήκον μας να διαθέσουμε πόρους και την τεχνογνωσία μας στην αντιμετώπιση της σημερινής πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα να επενδύσουμε στην προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες. Χαιρετίζουμε τη συνεχιζόμενη συνεργασία και δέσμευση των γαλλικών αρχών με τις οποίες εργαζόμαστε τους τελευταίους μήνες για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο».

Η Sanofi θα επενδύσει στην παραγωγή εμβολίων στη Γαλλία και θα δημιουργήσει την Εξελικτική Μονάδα Εμβολίων (Evolutive Vaccine Facility/ EVF) στο Neuville sur Saône. Η μονάδα θα χρησιμοποιεί τις πλέον καινοτόμες τεχνολογίες παραγωγής εμβολίων και αναμένεται να δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας. 

Η κατασκευή του συγκεκριμένου εργοστασίου θα επιτρέψει στη Sanofi Pasteur, την παγκόσμια μονάδα της Sanofi που εστιάζει στα εμβόλια, να καταστεί ο πρώτος φαρμακευτικός παραγωγός που θα επωφεληθεί από ένα τέτοιο βιομηχανικό εργαλείο και θα διασφαλίσει τη προμήθεια εμβολίων στην περίπτωση μιας νέας πανδημίας. 

Σχετικά Άρθρα