ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αναμένεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων SARS-CoV-2 στην Κίνα

29 Μαΐου 2023, 10:00

images

Η Κίνα προετοιμάζεται για ένα νέο κύμα λοιμώξεων από τον ιό SARS-CoV-2, που θα μπορούσε να σημειώσει έως και 65 εκατομμύρια κρούσματα την εβδομάδα μέχρι να κορυφωθεί η αύξηση στα τέλη Ιουνίου. Πρόκειται για τρομακτική πρόβλεψη, σε μία χώρα όπου η πανδημία ξεκίνησε στα τέλη του 2019, και που μόλις πριν από μήνες είχε επιβάλει μερικά από τα πιο σκληρά πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας στον πλανήτη. Τώρα, με την πιο πρόσφατη παραλλαγή Όμικρον XBB, που οδηγεί σε μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων, η ανταπόκριση από την κυβέρνηση της Κίνας και ο λαός της οφείλουν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Η άνοδος έρχεται περίπου 6 μήνες αφότου η χώρα διέλυσε την τεράστια υποδομή της για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων των σκληρών lockdown, των μαζικών τεστ και των αυστηρών συστάσεων για χρήση μάσκας.

«Οι άνθρωποι αισθάνονται διαφορετικά για αυτό το κύμα», είπε η Qi Zhang, 30 ετών, η οποία εργάζεται σε μια χρηματοοικονομική εταιρεία στη βόρεια πόλη Tianjin. «Την τελευταία φορά, όλοι ήταν τρομοκρατημένοι, αλλά τώρα δεν πιστεύουν ότι είναι μεγάλη υπόθεση», είπε στο NBC News.

Τα δεδομένα του νέου κύματος αποκαλύφθηκαν από τον ειδικό αναπνευστικών παθήσεων Zhong Nanshan σε ένα ιατρικό συνέδριο αυτή την εβδομάδα στη νότια πόλη Guangzhou. Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος είπε στο κοινό ότι το κύμα που ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου ήταν «αναμενόμενο» και ότι η μοντελοποίησή του υποδηλώνει ότι η Κίνα μπορεί να πλησιάζει τα 40 εκατομμύρια μολύνσεις την εβδομάδα. Μέχρι το τέλος Ιουνίου, είπε, ο εβδομαδιαίος αριθμός των μολύνσεων θα κορυφωθεί στα 65 εκατομμύρια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, συγκριτικά, ανέφεραν περισσότερα από 5 εκατομμύρια κρούσματα την εβδομάδα στο αποκορύφωμά τους τον περασμένο Ιανουάριο. Όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα σταμάτησε να παρέχει εβδομαδιαίες ενημερώσεις κρουσμάτων αυτόν τον μήνα, καθιστώντας δύσκολο το να γνωρίζουμε την πραγματική έκταση της τρέχουσας επιδημίας.

Τέλος, οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη ένα ισχυρό επίπεδο ανοσίας έναντι της εξαιρετικά μεταδοτικής μορφής του ιού.



Σχετικά Άρθρα