ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υποφέρετε από ακράτεια ούρων; Κάντε το τεστ

21 September 2021, 18:00

images

Η ακράτεια ούρων στον άνδρα συνδέεται και με την σεξουαλική του υγεία, καθώς πολλές φορές το πρόβλημα οφείλεται σε υπερπλασία του προστάτη ή άλλο ουρολογικό πρόβλημα. Ανεξαρτήτως αν επηρεάζεται η στύση ωστόσο, το πρόβλημα της ακράτειας ούρων δημιουργεί κακή διάθεση και αναστολές στον άνδρα που αρκετές φορές επιλέγει να απέχει από το σεξ.

Δύο είναι οι κυριότεροι λόγοι για την ανδρική ακράτεια ούρων: Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη και το χειρουργείο, με ή χωρίς θεραπείες με ακτινοβολία, για την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη. Δηλαδή η ακράτεια ούρων στον άνδρα πολλές φορές είναι αποτέλεσμα χειρουργικής επέμβασης που έλυσε ένα πρόβλημα αλλά δημιούργησε ένα άλλο. Υπολογίζεται μάλιστα ότι το 5% των ριζικών προστατεκτομών οδηγεί σε ακράτεια.

Ωστόσο το πρόβλημα αντιμετωπίζεται σήμερα με πολλούς τρόπους. Κάποια είδη ανδρικής ακράτειας μπορούν να αντιμετωπιστούν απλά με ασκήσεις των μυών του πυελικού εδάφους ή με χορήγηση φαρμάκων. Σε άλλες περιπτώσεις χρειάζονται πιο επεμβατικές μέθοδοι, ή το πρόβλημα επιλύεται με ειδικές συσκευές που συστήνει ο ουρολόγος.

Εδώ μπορείτε να κάνετε το σχετικό τεστ.

Σχετικά Άρθρα