ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υψηλά επίπεδα επαγγελματικού στρες για τους αστυνομικούς

28 Μαΐου 2020, 10:00

images

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας στους αστυνομικούς παγκοσμίως μελέτησαν Βρετανοί σε μια νέα διεθνή μελέτη, που είναι η πιο ολοκληρωμένη του είδους της μέχρι σήμερα.

Η έρευνα, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Τζο Μπίλινγκς του Τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου, που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό περιοδικό επαγγελματικής και περιβαλλοντικής ιατρικής «Occupational and Environmental Medicine», αξιολόγησε 67 μελέτες σχετικές με την υγεία των αστυνομικών, οι οποίες είχαν διεξαχθεί μεταξύ των ετών 1980-2019. Οι περισσότερες μελέτες προέρχονταν από τη Βόρεια Αμερική (46%), την Ευρώπη (28%) και την Αυστραλία (10%) και η μέση ηλικία των αστυνομικών ήταν τα 39 έτη.

Όπως αποδείχτηκε, ένας στους τέσσερις αστυνομικούς βιώνει τόσο επαγγελματικό άγχος που καταλήγει να πίνει αλκοόλ σε επικίνδυνο βαθμό. Ένας στους επτά εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης ή συνδρόμου μετατραυματικού στρες, ένας στους δέκα πληροί τα κριτήρια της αγχώδους διαταραχής, ενώ σχεδόν ένας στους δέκα κάνει σκέψεις αυτοκτονίας.

Το περισσότερο επίπεδο επαγγελματικού στρες λόγω της φύσης της δουλειάς τους συμβάλλουν σημαντικά στην ψυχολογική επιβάρυνση των αστυνομικών,  σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία προτείνει το θέμα να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να υπάρξουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις από τις αρχές παγκοσμίως με προγράμματα ψυχολογικής στήριξης.

Υψηλά επίπεδα επαγγελματικού στρες έχουν επίσης οι πιλότοι, οι γιατροί (ειδικά οι χειρουργοί), όσοι ασχολούνται με τις πωλήσεις σε διευθυντικές θέσεις αλλά και οι διαφημιστές.


Σχετικά Άρθρα