ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρωτοποριακή θεραπεία για την επιληψία και τον ψυχισμό

02 Δεκεμβρίου 2021, 10:00

images

Επιστήμονες από το Institute for Basic Science δημιούργησαν ένα νέο "οπτικό εργαλείο" το οποίο ονόμασαν Opto-vTrap, και το οποίο ελπίζουν ότι θα συντελέσει σε νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις προβλημάτων που εδράζουν στον εγκέφαλο. 

Ελέγχοντας τα σήματα που εκπέμπονται και συλλαμβάνονται από τα δίκτυα του εγκεφάλου, βρήκαν λειτουργίες επικοινωνίας των νευρώνων μεταξύ τους και αναζήτησαν τρόπους να ελέγξουν προβληματικά σημεία μέσω οπτικών ερεθισμάτων.

Οι ερευνητές από τη Νότια Κορέα με επικεφαλής το Δρ C. Justin LEE, διευθυντή στο Center for Cognition and Sociality του Institute for Basic Science (IBS) και τον καθηγητή Heo Won Do από το Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) δημιούργησαν το Opto-vTrap. Πρόκειται για ένα σύστημα που χρησιμοποιεί το φως με τρόπο που να επηρεάζονται ελεγχόμενα κάποια εγκεφαλικά κύτταρα. 

Όπως σημειώνει ο καθηγητής Heo, "το Opto-vTrap μπορεί να φανεί χρήσιμο σε περιπτώσεις επιληψίας, συμπεριφορικών προβλημάτων που προέρχονται από εγκεφαλική δυσλειτουργία ή ψυχολογικά προβλήματα και σε άλλες περιπτώσεις που άπτονται των νευροεπιστημών". Ο συνάδελφός του Δρ Lee συμπληρώνει ότι -όπως όλα δείχνουν-, το Opto-vTrap μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και σπασμούς στο πρόσωπο".

Σχετικά Άρθρα