ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νίκησε τον καρκίνο και βοηθά άλλους

11 Οκτωβρίου 2019, 13:01

images

Η Emily Rubin διηγείται ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ την στιγμή που οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι έπασχε από καρκίνο του μαστού.

«Ήταν σοκαριστικό. Σαν να έφυγε το έδαφος κάτω από τα πόδια μου και άρχισα να αιωρούμαι», περιγράφει για την στιγμή αυτή που άλλαξε την ζωή της το 2008.

Ακολούθησε χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία επί τρία χρόνια, αλλά τελικά ο καρκίνος νικήθηκε και έκτοτε ζει χωρίς προβλήματα υγείας αλλά με την ανάγκη να μοιράζεται την εμπειρία της και να δίνει κουράγιο σε άλλες γυναίκες.

Όπως λέει η ίδια, την βοήθησε πολύ να κρατάει ημερολόγιο. Έγραφε τα πάντα. Τόσο τα ημερήσια νέα από τις θεραπείες, όσο τις αντιδράσεις των ανθρώπων γύρω της και τα δικά της συναισθήματα.

Από εκείνο το ημερολόγιο αντλεί σήμερα τις ιστορίες δύναμης και κουράγιου τα οποία διηγείται σε ασθενείς με καρκίνο προσφέροντας την ψυχολογική στήριξη που χρειάζονται…

«Σε κάποια φάση δεν είχα καθόλου μαλλιά. Ήμουν στο μετρό και ξαφνικά έρχεται ένας άνδρας με ξυρισμένο το κεφάλι και μου δίνει μια μαλακιά «σφαλιάρα» στον σβέρκο επειδή νόμισε ότι έχω κι εγώ ξυρισμένο το κεφάλι μου… Κι ενώ ήμουν σχεδόν σε κατάθλιψη, συνήλθα και συνειδητοποίησα ότι υπήρχα ακόμα στον κόσμο και έπρεπε να αρχίσω να ζω και να καταγράφω τις εμπειρίες μου».

Η Rubin είχε και πριν την ασθένεια το «μικρόβιο» της συγγραφής αλλά δεν είχε αποφασίσει μέχρι τότε να γράψει κάτι ολοκληρωμένο.

Τώρα, με όλα αυτά τα γραπτά της, στηρίζει ψυχολογικά ασθενείς με καρκίνο που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Mount Sinai διοργανώνοντας 2ωρα εργαστήρια συγγραφής και ενθαρρύνοντάς τους να εκφράζονται γράφοντας.

Όπως λέει, μια κυρία που νοσηλεύεται με καρκίνο του μαστού και συμμετέχει σε αυτά τα εργαστήρια, «πάω να βρω την υγειά μου, να κάνω την θεραπεία μου. Όταν τελειώνω κάθε μάθημα είμαι χαρούμενη και πιο δυνατή».

ΠΗΓΗ: ny1.com

Σχετικά Άρθρα