ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αργείτε πάντα στα ραντεβού; Όχι δεν έχετε ψυχολογικό πρόβλημα

11 Δεκεμβρίου 2019, 07:15

images

Υπάρχουν αυτοί που είναι πάντα στην ώρα τους και υπάρχουν και οι ...άλλοι που έχουν πάντα μια δικαιολογία επειδή άργησαν! Πολλοί μιλούν για αναβλητικότητα, αναποφασιστικότητα, έλλειψη σεβασμού προς τους άλλους και αυτοϋπονόμευση. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υποβόσκει κάποια ψυχολογική διαταραχή ή σύνδρομο "αργοπορίας". Απλά οι άνθρωποι που αργούν δεν έμαθαν ποτέ να βάζουν πρόγραμμα!

Για να "θεραπευτούν" από την συνήθεια που τους έχει στοιχίσει σε φίλους και επαγγελματικές συνεργασίες, αρκεί να κάνουν τα ακόλουθα:

-Να φτιάχνουν κάθε βράδυ λίστα με όσα έχουν να κάνουν την επόμενη μέρα. Και δίπλα στη ώρα που έχουν το κάθε ραντεβού να βάζουν και την ώρα που πρέπει να ξεκινήσουν για να φτάσουν σε αυτό. Αν το πράττουν αυτό ανελλιπώς επί μερικές εβδομάδες, κάποια στιγμή θα ανακαλύψουν ότι πηγαίνουν στην ώρα τους παντού χωρίς να χρειάζονται πια την λίστα!

-Να αναγνωρίσουν ποιο είναι το βιολογικό τους ρολόι και να το σεβαστούν. Αν δεν μπορούν να ξυπνούν νωρίς το πρωί, τότε ας φροντίσουν να έχουν αναπληρώσει μισή ώρα ύπνου το μεσημέρι ή να ξαπλώσουν στο κρεβάτι πιο νωρίς την νύχτα ακόμα κι αν δεν νυστάζουν. Έτσι το πρωί θα είναι κάπως πιο εύκολο να ξυπνήσουν. Ομοίως, αν το πρωί δεν κάνουν γρήγορες κινήσεις, να βάζουν το ξυπνητήρι 15 λεπτά ακόμα πιο νωρίς για να έχουν τον χρόνο που χρειάζονται...

-Να αναπτύξουν την τέχνη της "αγνόησης" των πραγμάτων που δεν είναι σημαντικά. Αν αργούν στα ραντεβού τους επειδή πρέπει να απλώσουν την πετσέτα του μπάνιου, να στρώσουν το κρεβάτι, να πλύνουν το φλυτζάνι του καφέ και άλλα παρόμοια, να προτιμήσουν να τα αφήσουν όλα αυτά όπως έχουν και να ξεκινήσουν εγκαίρως για την εργασία τους.

-Να μάθουν να λένε "όχι". Αν την ώρα που ετοιμάζονται να φύγουν για το γραφείο τους, το παιδί θυμάται ότι πρέπει να του λύσουν μια άσκηση για το σχολείο, να του πουν ότι αυτό έπρεπε να το σκεφτεί νωρίτερα. 

-Να μην είναι τελειομανείς. Κανείς τελειομανής δεν είναι ευτυχισμένος και δεν απολαμβάνει τις μικρές χαρές της ζωής. Όταν το καταλάβουμε αυτό, πολλά βελτιώνονται στην ζωή μας.

ΠΗΓΗ

Medical Manage

Σχετικά Άρθρα