ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τρία σημαντικά πράγματα που κάνει η γυμναστική

14 Οκτωβρίου 2019, 14:19

images

Γιατί γυμναζόμαστε; Οι περισσότεροι θα απαντούσαν σε αυτό το ερώτημα «για να είμαι υγιής και να διατηρήσω χαμηλό σωματικό βάρος».

Είναι αλήθεια ότι η γυμναστική, αεροβική και βάρη, έχει αυτήν την βασική διπλή επίδραση στον οργανισμό και το σώμα μας. Έχει όμως κι άλλες που δεν είναι πολύ ορατές. Ας δούμε τις τρεις πιο σημαντικές!

Πρώτα από όλα μας φτιάχνει την ψυχολογία.

Εκατοντάδες μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που γυμνάζονται έχουν χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης. Ακόμα μάλιστα και ασθενείς που υποφέρουν ήδη από κατάθλιψη ή κάποια αγχώδη διαταραχή, έχουν να ωφεληθούν από την τακτική άσκηση. Οι ψυχολόγοι συστήνουν μάλιστα ακόμα και απλούς περιπάτους στην φύση ή στους δρόμους των πόλεων αρκεί να είναι καθημερινοί και πολύωροι.

Δεύτερον μας βοηθάει να έχουμε καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Η ενασχόληση με το σώμα μας φέρνει σε καλύτερη σχέση μαζί του και μας κάνει να το αγαπάμε και να μην ντρεπόμαστε για αυτό. Εκτός αυτού όμως, η άσκηση ενισχύει την αιμάτωση σε όλο το σώμα και μας κάνει πιο επιρρεπείς στον ερωτικό ερεθισμό. Η λίμπιντο φαίνεται να έχει άμεση συσχέτιση με την κίνηση τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Τρίτον, μας βοηθάει στην κοινωνικοποίησή μας.

Οι άνθρωποι που γυμνάζονται καθημερινά ή πολύ συχνά, έχουν την ευκαιρία να κάνουν γνωριμίες είτε πηγαίνουν σε κάποιο γυμναστήριο, είτε περπατούν, τρέχουν ή κάνουν ποδήλατο σε πάρκα και δρόμους. Και μόνο το γεγονός ότι σηκωνόμαστε από τον καναπέ ή την καρέκλα του γραφείου και πηγαίνουμε να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας, κάτι που μας χαλαρώνει και μας ωφελεί, ενεργοποιούνται οι δυνατότητες για την απόκτηση μεγαλύτερου δικτύου γνωστών από τους οποίους τελικά θα προκύψουν και κάποιοι φίλοι.

ΠΗΓΗ: European Fitness Association

Σχετικά Άρθρα