ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το ήξερες ότι κάποια γυμναστήρια μπορούν να σε αρρωστήσουν;

22 Ιανουαρίου 2020, 10:05

images

Πηγαίνουμε γυμναστήριο καθημερινά και πιστεύουμε ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει στην υγεία μας. Και είναι αλήθεια ότι η άσκηση θα μας ωφελήσει όντως πολύ. Αλλά οι κοινοί χώροι γυμναστικής θέλουν προσοχή από άποψη καθαριότητας. 

Κάποια σημεία του γυμναστηρίου είναι πιο επιρρεπή στο να έχουν παθογόνους μικροοργανισμούς καθώς σε αυτούς ακουμπούν τα ιδρωμένα σώματά τους δεκάδες διαφορετικοί άνθρωποι μεταδίδοντας μικρόβια και ιούς...

-Τα στρώματα κοινής χρήσης για γιόγκα και pilates. Πρέπει να φέρνουμε τα δικά μας από το σπίτι αν θέλουνε να αποφύγουμε τα προβλήματα.

-Τα πατώματα των ντουζ έχουν σχεδόν πάντα μύκητες. Χρήσιμο είναι λοιπόν χρησιμοποιούμε στο ντουζ του γυμναστηρίου πλαστικές παντόφλες δικές μας τις οποίες θα φοράμε συνέχεια.

-Οι παρυφές της πισίνας, έχουν επίσης μύκητες λόγω της υγρασίας. Και εδώ πρέπει να φοράμε συνεχώς δικές παντόφλες ή σαγιονάρες και να μην περπατάμε ποτέ ξυπόλητοι. 

-Οι πετσέτες κοινής χρήσης αποτελούν επίσης εστίες μολύνσεως. Να έχετε πάντα τις δικές σας τις οποίες δεν θα δανείζετε σε άλλους και θα πλένετε συχνά.

-Καθίσματα στατικού ποδηλάτου ή άλλου μηχανήματος κοινής χρήσης που δείχνει ιδρωμένο, δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε χωρίς να απολυμάνουμε με μαντηλάκια καθαρισμού.

-Τέλος, οι ιώσεις μεταφέρονται πιο εύκολα με το άγγιγμα αντικειμένων που χρησιμοποιούσαν πριν από εμάς φορείς του ιού. Προσέχουμε λοιπόν όταν χρησιμοποιούμε κοινά βάρη, χερούλια και μπάλες. Πλένουμε και απολυμαίνουμε συχνά τα χέρια μας με αντισηπτικά και φοράμε ειδικά γάντια για τα βάρη

ΠΗΓΗ

MSN

Σχετικά Άρθρα