ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τάι τσι, Pilates και Yoga κάνουν το σώμα πιο ευλύγιστο

28 Φεβρουαρίου 2020, 16:05

images

Κάποιοι έχουν από παιδιά μεγάλη ευλυγισία την οποία διατηρούν μέχρι τουλάχιστον την μέση ηλικία χωρίς να χρειάζεται να γυμνάζονται ή να κάνουν κάποια προσπάθεια, και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να κάτσουν ούτε σταυροπόδι από τα 40 τους... Για αυτούς υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση και διατήρηση ευλυγισίας. 

Οδηγίες από το NHS (National Health System) της Βρετανίας ανάβουν το "πράσινο φως" σε όλους να ασχολούνται με τα τρία αυτά είδη εκγύμνασης, που όχι μόνο ασκούν το σώμα, αλλά βελτιώνουν σημαντικά και την ευλυγισία του βοηθώντας μας καθώς τα χρόνια περνούν, να ξεπεράσουμε μυοσκελετικά προβλήματα και πόνους.

Ειδικά οι Pilates -τόσο το "ματ" όσο και στο ειδικό κρεβάτι- μπορούν να κάνουν θαύματα στην κατάσταση του σώματος ακόμα κι αν κάνουμε προπονήσεις μόνο για μερικούς μήνες. Καθώς περνούν οι εβδομάδες, αποκτάμε συνεχώς πιο ευλύγιστο σώμα, νιώθουμε πιο άνετα στη διεκπεραίωση των καθημερινών εργασιών, ξεπερνάμε πόνους στον αυχένα, τα γόνατα, την πλάτη και τη μέση, και νιώθουμε ευεξία.

Αλλά και τα ήπια συστήματα Yoga ή το τάι τσι με τις αργές, συνειδητοποιημένες κινήσεις, μπορεί να μας χαρίσει την ευλυγισία που έχουμε ανάγκη για να νιώθουμε υγιείς.  

Μαζί με την εξάσκηση αυτών των τεχνικών οι ειδικοί συστήνουν:

-Να τρώμε περισσότερες πρωτεΐνες.

-Να κάνουμε ζεστά μπάνια που χαλαρώνουν τους μύες.

-Να εξασκούμαστε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα αν όχι 3 και 4.

-Να κάνουμε καλή προθέρμανση πριν από κάθε προπόνηση και πολλά τεντώματα των επιμέρους μυών του σώματος.

Σχετικά Άρθρα