ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι καλύτεροι τρόποι εκγύμνασης για το καλοκαίρι

03 Ιουλίου 2022, 09:00

images

Η ζέστη καταπονεί και διώχνει κάθε διάθεση για σωματική άσκηση. Αλλά για να μην έχουμε τη δικαιολογία αυτή να μάς εμποδίζει να παραμείνουμε ενεργοί και υγιείς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορούμε να επιλέξουμε δραστηριότητες που ταιριάζουν περισσότερο με τις υψηλές θερμοκρασίες στο περιβάλλον.

Καταρχάς μπορούμε να ασκούμαστε νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ όταν οι θερμοκρασίες είναι πιο ανεκτές. Στην περίπτωση αυτή μπορούμε μάλιστα να συνεχίσουμε κανονικά το όποιο άθλημα ή άσκηση εξασκούσαμε και το χειμώνα.

Δεύτερον, μπορούμε να κάνουμε μόνο θαλάσσια αθλήματα. Κολύμβηση, aerobic στο νερό, θαλάσσιο σκι ή κανό και ό,τι άλλο μπορεί να μάς ευχαριστεί και ...δροσίζει!

Τρίτον, μπορούμε να εξασκούμαστε στο σπίτι με το κλιματιστικό στους 22 βαθμούς κελσίου. Όσο στατικό ποδήλατο ή διάδρομο κι αν κάνουμε με τέτοια θερμοκρασία περιβάλλοντος δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Τέταρτον μπορούμε να ...πάρουμε τα βουνά! Οι βόλτες κάτω από τη δροσιά των δέντρων είναι ωφέλιμες όχι μόνο για την υγεία αλλά και για την ψυχολογία μας με τον καθαρό αέρα να δημιουργεί συνθήκες γενικότερης ευεξίας.

Όπως αντιλαμβάνεστε, όποιος θέλει πραγματικά να γυμναστεί και το καλοκαίρι μπορεί να βρει τρόπους ώστε να αποφύγει τη ζέστη και την καταπόνηση που αυτή προκαλεί. Τρόποι βρίσκονται αρκεί να υπάρχει η απαραίτητη ...θέληση!

Σχετικά Άρθρα