ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι καλύτερες ασκήσεις για μετά τα 40

10 Νοεμβρίου 2019, 06:00

images

Καθώς μεγαλώνουμε, ο οργανισμός μας έχει περισσότερες ανάγκες και λιγότερες δυνάμεις. Είναι λοιπόν νομοτελειακά σίγουρο ότι πρέπει να διαφοροποιήσουμε τον τρόπο που γυμναζόμαστε, ειδικά αν δεν είμαστε εξαιρετικά fit.

Ειδικά μετά τα 40 συμβαίνουν πιο ραγδαία αλλαγές στην φυσική μας κατάσταση με αποτέλεσμα αν μεν δεν γυμναζόμαστε, να χάνουμε αρκετή μυική μάζα, αν όμως γυμναζόμαστε να παρατηρούμε απλά μείωση στις αντοχές μας. Όπως και να έχει, είναι χρήσιμο καθώς ξεπερνάμε τα 40 μας χρόνια, να προτιμούμε τις ασκήσεις εκείνες που θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε πιο εύκολα και για περισσότερα χρόνια fit.

Ας δούμε μερικές:

Τα πους-απς φαίνεται ότι είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις. Οι ειδικοί συστήνουν να κάνουμε στην αρχή 10 κάθε πρωί αλλά σταδιακά καθώς θα δυναμώνουμε, να προσθέτουμε όσα παραπάνω μπορούμε. Βεβαίως τα πους-απς γίνονται πιο εύκολα από τους άνδρες που έχουν κατά κανόνα πιο δυνατά χέρια αλλά και πολλές γυμνασμένες γυναίκες τα προτιμούν.

Μια ακόμα άσκηση που ωφελεί πολύ τα άτομα άνω των 40 ετών είναι τα βαθιά καθίσματα με την πλάτη ολόϊσια και τα χέρια κρεμασμένα κάτω αλλά με ένα βαράκι 2 κιλών στο καθένα.  Τα βαθιά καθίσματα είναι μία άσκηση που γυμνάζει σχεδόν όλο το σώμα αλλά ειδικά τα πόδια και τους γλουτούς και είναι πολύ χρήσιμα καθώς μεγαλώνουμε και έχουμε την τάση να χάσουμε μυική μάζα.

Πολύ χρήσιμα είναι τα τεντώματα των μυών. Όχι μόνο για την προθέρμανση, οπότε θεωρούνται απαραίτητα, αλλά και σε άλλες φάσεις του προγράμματος εκγύμνασης, το τέντωμα των μυών στα πόδια, τα χέρια, την πλάτη και το στέρνο είναι πολύ ωφέλιμα και όχι δύσκολα ακόμα και για άτομα πολύ μεγαλύτερα.

Τα "ψαλίδια" είναι επίσης μια πολύ χρήσιμη άσκηση είτε είμαστε στο πλάϊ είτε ξαπλωμένοι ανάσκελα. Ανασηκώνουμε λίγο τα πόδια τεντωμένα από το έδαφος και κάνουμε μικρές κινήσεις εμπρός- πίσω σαν ψαλιδάκια. Ξεκουραζόμαστε και επαναλαμβάνουμε όσες φορές θέλουμε.

ΠΗΓΗ

bestlifeonline

Σχετικά Άρθρα