ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Θέλετε να γίνετε fit; Αλλάξτε πρώτα τρόπο σκέψης

26 September 2022, 09:00

images

Όπως αναφέρει νέα μελέτη, οι αλλαγές στη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα δεν μπορούν να εφαρμοστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν πρώτα το άτομο δεν έχει αλλάξει τρόπο σκέψης!

Όπως όλα δείχνουν, πρέπει πρώτα να παίρνουμε το χρόνο μας και να ξεκαθαρίζουμε ποιοι είναι οι στόχοι και οι επιθυμίες μας και μετά να ξεκινάμε δίαιτα και γυμναστική. Διότι αν το κάνουμε μόνο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές ή πριν από ένα γάμο για να εμφανιστούμε πιο αδύνατοι και μετά επανερχόμαστε στη καθιστική ζωή και την υπερφαγία, τότε δεν υπάρχει όφελος για την υγεία μας.

Όπως εξηγεί η Sara Riehm από το κέντρο Orlando Health, "χωρίς απόφαση, το ταξίδι για καλύτερη φυσική κατάσταση και αδύνατο σώμα δεν μπορεί να επιτευχθεί". 

Η ίδια συστήνει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας για την απώλεια βάρους και να μην το κάνουμε ούτε για να μάς πουν "μπράβο" οι άλλοι, ούτε για μία συγκεκριμένη εκδήλωση ή εποχή. "Οι προθέσεις μας πρέπει να είναι σωστές και ξεκάθαρες: Θέλουμε καλύτερη υγεία, ευκινησία, υγιεινές συνήθειες, ευτυχία και ομορφιά. Όλα μαζί. Όχι μόνο την απώλεια λίγων κιλών ή τη σύσφιξη των μπράτσων και των κοιλιακών για να μάς μπει ένα ρούχο".

Η ειδικός τονίζει ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν έχει αυτή την ξεκάθαρη αντίληψη για τα οφέλη της γυμναστικής και της υγιεινής διατροφής, με αποτέλεσμα να ξεκινούν πλάνα αδυνατίσματος και να τα παρατούν, να εγγράφονται σε γυμναστήρια και να πηγαίνουν μόνο ένα μήνα και φυσικά να παρουσιάζουν το φαινόμενο γιο-γιο, δηλαδή να αδυνατίζουν και μετά να ξαναπαχαίνουν, πολλές φορές παίρνοντας περισσότερα κιλά από πριν".


Σχετικά Άρθρα