ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κερδίζουμε χρόνια ζωής με απλές ασκήσεις γυμναστικής

07 Αυγούστου 2020, 10:00

images

Τις αποκαλούν "διατάσεις" ή τεντώματα και μπορούν να μας χαρίσουν χρόνια ζωής! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν τελευταίες επιστημονικές μελέτες.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Medicine and Science in Sports and Exercise το ανέβασμα σκάλας και οι διατάσεις σχετίζονται με χαμηλότερα ποσοστά πρόωρου θανάτου αφού μελετήθηκαν οι περιπτώσεις 27.000 ενηλίκων ηλικίας 18-84 ετών του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

Οι ερευνητές μελέτησαν ποιες δραστηριότητες συνέβαλαν περισσότερο στην μακροζωία ζητώντας από τους συμμετέχοντες το 1998 να πουν σε ποιες αθλητικές δραστηριότητες συμμετείχαν. Στη συνέχεια παρακολούθησαν τις αιτίες θανάτου των συμμετεχόντων ως το 2015.

Κι ενώ επιβεβαιώθηκε ότι κάθε είδους δραστηριότητα βοηθάει, οι διατάσεις και το βόλεϊ συσχετίστηκαν ιδιαίτερα με τον μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου με το περπάτημα, την ποδηλασία και την αεροβική γυμναστική να ακολουθούν. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ορισμένα είδη ασκήσεων έχουν ιδιαίτερα οφέλη σε ότι αφορά τη μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου σύμφωνα με τους ερευνητές.


Σχετικά Άρθρα