ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ένα παιχνίδι από τα ..παλιά μπορεί να μάς γυμνάσει

18 September 2021, 09:00

images

Σε προηγούμενες γενεές ήταν το αγαπημένο παιχνίδι των κοριτσιών. Το σχοινάκι αγαπήθηκε όσο λίγα παιχνίδια καθώς δεν απαιτούσε χρήματα ούτε πολύ χώρο αλλά μόνο νιάτα και αντοχή! Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Research Quarterly: American Association for Health, Physical Education and Recreation ανέφερε ότι οι φοιτητές που έκαναν καθημερινά 10 λεπτά σκοινάκι επί έξι εβδομάδες βελτίωσαν την καρδιαγγειακή τους κατάσταση.

Κάνοντας σχοινάκι γυμνάζετε γάμπες και μηρούς, καθώς και τα χέρια, αλλά και τους κοιλιακούς που συμμετέχουν. Επιπλέον βελτιώνετε το συγχρονισμό των κινήσεων και την ισορροπία σας και φυσικά «καίτε» θερμίδες. Υπολογίζεται ότι 15 λεπτά σχοινάκι με μέτρια ένταση οδηγούν σε καύσεις 175 θερμίδων (ο υπολογισμός αφορά ένα άτομο 70 κιλών). Ενώ ένα επιπλέον όφελος από το σκοινάκι είναι και η ενδυνάμωση των οστών. Με αυτή τη μορφή άσκησης επιτυγχάνεται καλύτερη οστική πυκνότητα γεγονός που σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο οστεοπόρωσης σε μεγαλύτερη ηλικία.

Σε μελέτη του 2017 διαπιστώθηκε ότι τα κορίτσια ηλικίας 11-14 ετών που έκαναν σκοινάκι σε εβδομαδιαία βάση είχαν μεγαλύτερη οστική πυκνότητα από εκείνα που δεν έκαναν σκοινάκι. 

Σχετικά Άρθρα