ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βάζουμε τέλος στις δικαιολογίες για να μην γυμναστούμε

13 Νοεμβρίου 2019, 08:05

images

Από δικαιολογίες είμαστε γεμάτοι ότι πρόκειται να αποφύγουμε κάποια δυσκολία ή κόπο. Κάπως έτσι συμβαίνει και με την γυμναστική. Για να αποφύγουμε να σηκωθούμε από τον καναπέ μας, βρίσκουμε ένα σωρό δικαιολογίες. Οι ειδικοί στην άθληση όμως τις έχουν εντοπίσει, και τώρα μας ζητούν να κάνουμε τρεις απλές κινήσεις για να μην έχουμε ...δικαιολογίες!

Πρώτα από όλα, αν η ώρα που γυμναζόμαστε είναι πρωινή, πριν από την εργασία, πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να είμαστε έτοιμοι εγκαίρως. Δηλαδή να βάλουμε διπλό ξυπνητήρι για να μην αργήσουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι, να έχουμε από το βράδυ έτοιμο το πρωινό στο τραπέζι ή το ψυγείο, να έχουμε έτοιμα τα ρούχα και τα παπούτσια τόσο για την γυμναστική, όσο και για την εργασία και να φροντίσουμε να υπάρχει ζεστό νερό για το ντουζ μας. Έτσι, η δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνουμε να πάμε στην ώρα μας στο γραφείο, δεν θα ευσταθεί πια!

Δεύτερον να μην επηρεάζουν τα φυσικά φαινόμενα την γυμναστική μας. Αν συνηθίζουμε να τρέχουμε ή να περπατάμε ή να κάνουμε ποδήλατο σε έναν εξωτερικό χώρο, το χειμώνα θα βρίσκουμε δικαιολογίες με την βροχή και το κρύο, και το καλοκαίρι θα μας "ενοχλεί¨ο καύσωνας. Να φροντίσουμε να έχουμε plan B. Ένας κυλιόμενος διάδρομος, ένα στατικό ποδήλατο, ένα ελλειπτικό, είναι απαραίτητο στο σπίτι για παν ενδεχόμενο. Επίσης, αφού δεν μπορούμε εν ολίγοις να γυμναζόμαστε σε εξωτερικούς χώρους, να το κάνουμε σε γυμναστήριο.

Τρίτον, αν είμαστε από αυτούς που εργάζονται 12 ώρες την ημέρα, ακανόνιστα και εξοντωτικά ωράρια, ας βάλουμε στην ζωή μας την γυμναστική τα Σαββατοκύριακα. Σάββατο και Κυριακή. Επίσης, αν υπάρχει γυμναστήριο κοντά στο γραφείο, είναι προτιμότερο να εγγραφούμε εκεί ώστε να πηγαίνουμε το πρωί ή το βράδυ φεύγοντας από την δουλειά. Διότι αφού μπούμε στο σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα, είναι μεγάλη απόφαση να ξαναβγούμε για γυμναστική.

ΠΗΓΗ

NewScience


Σχετικά Άρθρα