ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το αδυνάτισμα και η ευεξία "κρυμμένα" εκεί που δεν φανταζόμαστε

25 Φεβρουαρίου 2020, 16:05

images

Η γνώση είναι παλιά όσο και η ανθρωπότητα αλλά ελάχιστα την εφαρμόζουμε οι σύγχρονοι άνθρωποι. Αλλά υπάρχουν βότανα και μπαχαρικά που βοηθούν τον οργανισμό να κάνει περισσότερες καύσεις ευνοώντας το αδυνάτισμα!

Τζίντζερ ή πιπερόριζα: Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C, Ε και Β, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο και ασβέστιο. Στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν για την ανακούφιση από γαστρεντερολογικά συμπτώματα αλλά είναι γνωστό ότι προκαλεί και κορεσμό στο φαγητό. Εκτός από την χρήση του στο μαγείρεμα (στο ψητό κοτόπουλο και σε πολλά άλλα φαγητά), το τζίνζτερ μπορεί να γίνει και πολύ ωραίο ρόφημα που βοηθά σημαντικά στο αδυνάτισμα και είναι νόστιμο.

Μέντα: Γίνεται ωραίο ρόφημα με ευεργετικές ιδιότητες στο πεπτικό σύστημα, ενώ βοηθά και στην αποτοξίνωση. Επιπλέον η μέντα βοηθά στη διαχείριση του στρες, είναι διουρητική και κάποιοι υποστηρίζουν ότι κόβει την όρεξη. Την χρησιμοποιούν κυρίως στην ζαχαροπλαστική αλλά και στην παρασκευή γέμισης για διάφορα λαχανικά.  

Πιπέρι καγιέν: Το κόκκινο αυτό μπαχαρικό περιέχει την ουσία καψαϊκίνη, συστατικό που μειώνει το λίπος περιορίζοντας και την την όρεξη. Άλλωστε είναι γνωστό ότι όσοι καταναλώνουν συχνά πικάντικα φαγητά, έχουν αυξημένες καύσεις και μπορούν να τρώνε λίγο περισσότερο από τους άλλους χωρίς να παχαίνουν. Αυτό φυσικά μπορεί να έχει εφαρμογή και στο αδυνάτισμα.

ΠΗΓΗ

nutrition.org

Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Σχετικά Άρθρα