ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πώς να προετοιμάσετε σωστά ένα υγιεινό γεύμα

12 Αυγούστου 2022, 09:00

images

Όταν πεινάμε, τείνουμε να παίρνουμε αποφάσεις που μπορεί να μην ταιριάζουν με τους στόχους μας για την ευεξία, την υγιεινή μας διατροφή  ή τους οικονομικούς μας στόχους. Έτσι, όταν αφιερώνετε χρόνο για να ετοιμάσετε πολλά γεύματα για την εβδομάδα, δίνετε στον εαυτό σας μία δικλείδα ασφαλείας που θα σας εξασφαλίσει ένα υγιεινό γεύμα, ακόμη κι όταν βιάζεστε.

Η προετοιμασία γευμάτων μπορεί να ακούγεται τρομακτική, όχι εν μέρει χάρη στα αμέτρητα posts στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υπερηφανεύονται για ισορροπημένα και εμφανισιακά καλαίσθητα, ευχάριστα γεύματα κατά δεκάδες, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πραγματικά απλή. Μερικοί λογαριασμοί Instagram που μπορεί να σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε κατάλληλα τα γεύματά σας είναι ο @meowmeix (γεγονότα για τα τρόφιμα και έμπνευση για τα γεύματα), ο @keto_adapted (γεύματα κετο ή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες) και το @dailyveganmealprep (συνταγές για vegan γεύματα).

Τα μπολ με σιτηρά είναι ένα εξαιρετικό γεύμα για να ξεκινήσετε. Πάρτε περίπου ¼ του κιλού στήθος κοτόπουλου (το οποίο θα κάνει περίπου πέντε έως επτά γεύματα ανάλογα με το πόσο τρώτε), ένα λαχανικό που κόβεται εύκολα, όπως κολοκυθάκια ή σπαράγγια και λίγο κινόα ή ρύζι. Ή επιλέξτε τα δικά σας αγαπημένα. Οποιαδήποτε πρωτεΐνη, λαχανικό ή δημητριακό θα κάνει - το κλειδί είναι η ισορροπία. 

Μπορείτε να διατηρήσετε αυτά τα προετοιμασμένα μπολ με δημητριακά ενδιαφέροντα – και με ποικιλία- χρησιμοποιώντας διαφορετικές σάλτσες, dressings και καρυκεύματα όλη την εβδομάδα, δήλωσε η  Anya Rosen, διαιτολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Και είτε με προετοιμασία γευμάτων είτε μόνο με ένα μόνο δείπνο, το απλό μαγείρεμα στο σπίτι μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει από το λάδι και το βούτυρο αξίας χιλιάδων θερμίδων που τα εστιατόρια τείνουν να προσθέτουν κρυφά στα πιάτα τους, κατέληξε.


Σχετικά Άρθρα