ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προσέχουμε τι τρώμε για να βοηθήσουμε και την ψυχολογία μας

01 Απριλίου 2020, 16:05

images

Η σωστή διατροφή μπορεί να τονώσει την ψυχολογία και η καλή ψυχολογία οδηγεί σε καλύτερη διατροφή. Η αλήθεια αυτή μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη τις ημέρες αυτές που η πολύωρη παραμονή στα σπίτια μας οδηγεί τόσο σε στενάχωρες σκέψεις όσο και σε υπερφαγία.

Πρώτα από όλα, η πιο απλή γνώση που πρέπει να έχουμε είναι ότι οι υδατάνθρακες βελτιώνουν την ψυχική διάθεση. Το ίδιο κάνουν μάλιστα τόσο οι "κακοί" υδατάνθρακες όπως είναι αυτοί που λαμβάνουμε από τα γλυκά και το λευκό ψωμί, όσο και οι "καλοί" που παίρνουμε από τα είδη ολικής αλέσεως και τα λαχανικά. Είναι όμως προτιμότερο να χρησιμοποιούμε κυρίως τους δεύτερους, για να μην υπάρξουν προβλήματα αυξημένου σακχάρου στο αίμα και βέβαια παχυσαρκίας.

Ένα δεύτερο σημαντικό που πρέπει να έχουμε κατά νου αυτές τις μέρες, είναι ότι έχουμε ανάγκη τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν στην μείωση των πιθανοτήτων για κατάθλιψη και άνοια. Μάλιστα, χαμηλά ποσοστά φολικού οξέος έχουν συνδεθεί με την κακή διάθεση. Προτιμούμε λοιπόν λοιπόν τροφές όπως είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, το ρύζι,τα  φρούτα, το γάλα, τα αυγά, τα κρέατα, τα ψάρια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Τρίτον, λαμβάνουμε συχνά Ω3 λιπαρά οξέα. Πρόκειται για τα άκρως υγιεινά λιπαρά που παίρνουμε από ορισμένα ψάρια (σολωμός, σαρδέλα κλπ) αλλά επίσης από τα καρύδια, τον λιναρόσπορο, τη σόγια, το σπανάκι, κ.ά.

Τέλος, δεν ξεχνάμε ότι έχουμε ανάγκη από ψευδάργυρο που βοηθά στον έλεγχο του στρες. Τροφές όπως είναι τα ωμά στρείδια, το κόκκινο κρέας, τα μανιτάρια, οι μπανάνες και όσπρια θα μας βοηθήσουν πολύ.



Σχετικά Άρθρα