ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πεπόνι: Το νόστιμο και θρεπτικό φρούτο του καλοκαιριού

29 Ιουλίου 2021, 16:00

images

Το πεπόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α γεγονός που το καθιστά ισχυρό αντιοξειδωτικό τρόφιμο συμβάλλοντας στην υγεία των ματιών αλλά και σε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Έχει όμως και πολλές ακόμα θρεπτικές ιδιότητες...

Το πεπόνι έχει υψηλή συγκέντρωση σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στην προστασία του οργανισμού από μολυσματικούς παράγοντες και απαλλάσσει τον οργανισμό από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, προστατεύοντας από διάφορους τύπους καρκίνου. Επίσης, η παρουσία βιταμινών του συμπλέγματος Β στο πεπόνι επιταχύνουν τη σύνθεση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε καλύτερη πνευματική και νευρολογική κατάσταση όταν καταναλώνουμε συχνά πεπόνι.

Το κάλιο που υπάρχει επίσης στο φρούτο αυτό βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς καθώς αποτελεί ρυθμιστή της αρτηριακής πίεσης. Ενώ και η μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό που έχει το πεπόνι το καθιστά κατάλληλο για τους καλοκαιρινούς μήνες που έχουμε μεγαλύτερες ανάγκες για ενυδάτωση του οργανισμού.

Τέλος, το πεπόνι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας αφού περιέχει αρκετές φυτικές ίνες και με την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό προωθεί την καλύτερη κινητικότητα του εντέρου.

Σχετικά Άρθρα