ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νικήστε τον πιο καταθλιπτικό μήνα του έτους με σωστή διατροφή

20 Ιανουαρίου 2022, 09:00

images

Δεν είναι μόνο η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου (γνωστή ως Blue Monday) που θεωρείται η πιο καταθλιπτική μέρα του έτους αλλά και ολόκληρος ο μήνας Ιανουάριος. Μετά τα λαμπερά Χριστούγεννα και τη γιορτινή διάθεση τις ημέρες γύρω από την πρωτοχρονιά, επιστρέφουμε σε σχολεία και εργασίες εν μέσω χειμώνα, γκρίζου ουρανού και νέων υποχρεώσεων. 

Η έλλειψη κινήτρων, η ρουτίνα της καθημερινότητας που δυσκολεύει ιδίως στο πλαίσιο της παρατεταμένης πανδημίας, το άγχος προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του εργασιακού, του οικογενειακού και του κοινωνικού περιβάλλοντος είναι οι συνηθέστεροι και επικρατέστεροι συνήθεις ύποπτοι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, ότι οι επισκέψεις σε ειδικούς ψυχικής υγείας αλλά και οι διαγνώσεις ψυχικών διαταραχών διαφορετικής βαρύτητας είναι πλέον δραματικά αυξημένες.

Η εφαρμογή ενός τακτικού προγράμματος άσκησης, μιας πιο ισορροπημένης διατροφής και επαρκών ωρών ύπνου, πάντα αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία χτίζουμε μια ήρεμη καθημερινότητα με ουσιαστικά καλή διάθεση.

Στην επίτευξη της καλής διάθεσης και ηρεμίας εκ των έσω μπορεί να σε βοηθά πολύ -όπως έχουν δείξει επιστημονικές μελέτες- το σαφράν και η ουσία κουρκουμίνη. Η λήψη τους, είτε σε φυσική μορφή είτε ως συμπληρώματα διατροφής (Solumag Saffron & curcumin), μπορούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες να επαναφέρουν τη διάθεσή μας σε φυσιολογικά επίπεδα, Μπορούν δηλαδή, να... φέρουν την άνοιξη λίγο πιο κοντά!

Η αίσθηση κατάθλιψης, κόπωσης, σύγχυσης, θυμού και το αίσθημα πίεσης γενικά μπορούν να δώσουν την θέση τους σε αίσθημα ευεξίας και χαλαρής διάθεσης και να αποφύγουμε τις επισκέψεις σε ψυχολόγο.

Μάλιστα, οι μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη Solumag Saffron & curcumin μπορεί να γίνεται ελεύθερα μαζί με την αντικαταθλιπτική θεραπεία που μάς έχει δώσει ο γιατρός. 

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα συμπληρώματα διατροφής πάντως πρέπει να έχουμε υπόψη κάποιες προφυλάξεις:

⦁Να μην γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης.

⦁Tα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

⦁ Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε πρόβλημα υγείας.

⦁Να φυλάσσεται σε μέρος ξηρό και δροσερό (15-25° C), μακριά από παιδιά.

⦁Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας.


Σχετικά Άρθρα