ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νέα εναλλακτική για τα γαλακτοκομικά made in USA & Hong Kong

18 Οκτωβρίου 2021, 10:00

images

Μια γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία τροφίμων δημιουργείται από έναν 29χρονο από το Χονγκ Κονγκ που έχει τα κεντρικά εργαστήρια στη Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Η εταιρεία με τζίρο 350 δις δολάρια, έχει ειδίκευση στην παραγωγή "γαλακτοκομικών" προϊόντων από μικροοργανισμούς, με τρόπο που μοιάζει πολύ με αυτόν τον οποίο χρησιμοποιούν στην παραγωγή αλκοόλ...

Όπως παρουσιάστηκε σε σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου CNN από τον ίδιο τον Ryan Pandya, βάζουν διάφορα λαχανικά μέσα σε έναν αποστακτήρα και τα αφήνουν μερικές μέρες ώστε να δημιουργηθούν μικροοργανισμοί. Από αυτούς παίρνουν στη συνέχεια όχι το αλκοόλ, αλλά την πρωτεΐνη τους. Και στη συνέχεια φτιάχνουν γάλα, γιαούρτι, τυρί τύπου μοτσαρέλα, ακόμα και παγωτό που είναι γεμάτα ζωικές και όχι φυτικές πρωτεΐνες, αλλά δεν έχουν -όπως λέει ο ίδιος- ούτε λίπος, ούτε ορμόνες, ούτε αντιβιοτικά, ούτε λακτόζη, όπως συμβαίνει με το αγελαδινό γάλα.

Οι δουλειές φαίνεται να πηγαίνουν ήδη πολύ καλά και η εταιρεία του νεαρού από το Χονγκ Κονγκ ετοιμάζεται να έρθει σε επαφή με εταιρείες που παράγουν αγελαδινό γάλα ώστε να αναζητήσουν τρόπους συνεργασίας. 

Άλλωστε, η μαζική εκτροφή αγελάδων για τη συλλογή γάλακτος, είναι από τις παραγωγικές διαδικασίες που αφήνουν σοβαρό αποτύπωμα εκπομπής άνθρακα στον πλανήτη, γεγονός που προβληματίζει κυβερνήσεις και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Σχετικά Άρθρα