ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μια σούπα - φάρμακο κατά του απλού κρυολογήματος

08 Δεκεμβρίου 2021, 16:00

images

Η σούπα είναι ένα γενικά αγαπημένο φαγητό του χειμώνα που τις δύσκολες ημέρες μιας ίωσης, μπορεί να έχει και θεραπευτική δράση. Ειδικά ένα είδος σούπας όμως μπορεί να μάς κάνει να νιώσουμε καλύτερα μέσα σε λίγες ώρες... Ο λόγος είναι για την κοτόσουπα!

Η βιταμίνη Β από το κοτόπουλο, η καταπραϋντική δράση του ρυζιού στο στομάχι, η βιταμίνη Α από τα καρότα, τα θρεπτικά συστατικά από το αυγολέμονο, μαζί με την ενυδάτωση του οργανισμού και τις ευεργετικές ιδιότητες του ζεστού στο λαιμό, είναι οι βασικοί λόγοι που μια κοτόσουπα μπορεί να μάς κάνει να νιώσουμε άμεσα καλύτερα όταν περνάμε μια ίωση.

Η σοφία των μαμάδων και των γιαγιάδων που γνωρίζουν καλά τις ευεργετικές ιδιότητες της σούπας αυτής, δεν είναι των πρόσφατων γενεών. Λέγεται ότι ο γιατρός της Αρχαιότητας, Κλαύδιος Γαληνός σύστηνε τον 2ο π.Χ. αιώνα να καταναλώνουν κοτόσουπα για την ανακούφιση από τον πονοκέφαλο και την ημικρανία, αλλά και για την αντιμετώπιση του υψηλού πυρετού.

Πιο πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι τα θρεπτικά συστατικά της σούπας αυτής βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών στους πνεύμονες, την αναπνευστική οδό και το γαστρεντερικό σωλήνα, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να έχει θεραπευτικές ιδιότητες στις ιώσεις του χειμώνα.

Σχετικά Άρθρα