ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μην κάνετε στερητικές δίαιτες - Μην είστε συνεχώς πεινασμένοι

13 Αυγούστου 2020, 09:00

images

Επιστημονική ανακάλυψη αναφέρει ότι αν η δίαιτα που κάνουμε, δεν είναι στερητική και μας κρατάει χορτάτους, τότε νιώθουμε πιο καλά με το σώμα μας! Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Body Image επικεντρώθηκε στην συμμετοχή του γαστρεντερικού συστήματος στην όλη διαδικασία, δηλαδή στην πείνα ή την πληρότητα που προέρχονται από το έντερο.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Jennifer Todd και η ομάδα της από το Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin πραγματοποίησαν ένα πείραμα με 191 ενήλικες σε Βρετανία και Μαλαισία, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε δίαιτα πείνας και μετά κατανάλωσαν νερό. Στη συνέχεια οι ερευνητές μέτρησαν τόσο την ποσότητα του νερού που καταναλώθηκε σε σχέση με την χωρητικότητα του στομαχιού, όσο και τα αισθήματα και τις εμπειρίες των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας...

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μεγαλύτερη αλλαγή στην ένταση των αισθήσεων του εντέρου μετά την κατανάλωση νερού σχετιζόταν με σημαντικά υψηλότερα επίπεδα εκτίμησης για το σώμα και τη λειτουργικότητά του σε όλους τους συμμετέχοντες.

«Η μελέτη μας δείχνει μία σαφή σύνδεση ανάμεσα στην αίσθηση του σώματος, στη συγκεκριμένη περίπτωση στην αίσθηση της πληρότητας, και στην εικόνα που έχει το άτομο για το σώμα του. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι που είναι καλύτερα συντονισμένοι με τις εσωτερικές λειτουργίες του σώματός τους έχουν μεγαλύτερη εκτίμηση για το σώμα τους γενικότερα. Το ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι ότι η ίδια σύνδεση υπάρχει και στις δύο, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, χώρες», αναφέρει η Δρ. Todd.

Σχετικά Άρθρα