ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτές είναι οι θρεπτικές κρύες σούπες του καλοκαιριού

29 Μαΐου 2020, 16:00

images

Καρότα, παντζάρια, ντομάτες, κολοκύθια, πατάτες, κολοκύθες και διάφορα φρούτα μπορούν να αποτελέσουν την βάση για υπέροχες σούπες κονσομέ (πηχτές με όλα τα υλικά λιωμένα μέσα) που όχι μόνο δεν χρειάζεται να καταναλώσουμε ζεστές αλλά αντίθετα τρώγονται κρύες από το ψυγείο! Το αποτέλεσμα είναι νόστιμα και υγιεινά πιάτα με ελάχιστο λίπος και πολλά θρεπτικά συστατικά κατάλληλα για όσους προσέχουν το βάρος τους αλλά και για άτομα με υψηλή χοληστερίνη.

Αν βράσετε τα λαχανικά τις αρεσκείας σας και τα λιώσετε όλα, προσθέτετε αποξηραμένα και χλωρά μυρωδικά από πάνω και μία μπάλα γιαούρτι στη μέση και το τρώτε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ως ένα ελαφρύ, νόστιμο και θρεπτικό γεύμα.

Τα μυρωδικά μπορεί να είναι ο δυόσμος, ο μαϊντανός, η μέντα, ο βασιλικός, ο κόλιαντρος, το δεντρολίβανο ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Επίσης, στις κρύες σούπες ταιριάζουν οι καυτερές πιπεριές και το φρέσκο μαύρο πιπέρι στο σερβίρισμα ενώ το γιαούρτι πολλές φορές δεν γαρνίρει απλά μόνο το πιάτο αλλά προστίθεται και μέσα στο μείγμα των λαχανικών μόλις αυτά κρυώσουν. 

Πολλοί εξάλλου παρασκευάζουν κρύες σούπες από αγγούρι και ντομάτα, από φρέσκα εξωτικά φρούτα, ακόμα και ανακατεύοντας με φαντασία λαχανικά και φρούτα που εναλλάσσουν την γλυκιά με την ξινή γεύση προσθέτοντας βέβαια και αλάτι και πιπέρι.

Κάποιοι τέλος φυλάσσουν στην κατάψυξη σε κύβους -παγάκια τον χυμό από κάποια λαχανικά, και αφού μαγειρέψουν τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κάνουν κονσομέ, ρίχνουν μέσα σε κάθε πιάτο 2-3 από τα παγάκια αυτά να λιώσει αργά δίνοντας γεύση και κρύα υφή στο πιάτο.

Σχετικά Άρθρα