ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Απαραίτητη η αποτοξίνωση μετά τις διακοπές

17 September 2019, 15:12

images

Φάγαμε, ήπιαμε, κάναμε ατασθαλίες και τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο χειμώνα με εργασία και υποχρεώσεις έχοντας πάρει κιλά, έχοντας αυξήσει τα λιπίδια και το σάκχαρο στο αίμα μας και έχοντας οι περισσότεροι ταλαιπωρήσει το «εργοστάσιο» του οργανισμού μας που δεν είναι άλλο από το ήπαρ.

Καθώς η τοξικότητα σε αυτό το όργανο μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας και να μας ταλαιπωρήσει με αλλεργίες, ξηροδερμία, νύχια που σπάνε ή παραμένουν ραγισμένα ακόμα και στην ανάπτυξή τους, χρήσιμο είναι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση εγκαίρως.

Όπως μας λέει ο Κωνσταντίνος Ρόζος BSc MSc MD από το Γατσρεντερολογικό Κέντρο Βούλας, «με τον όρο αποτοξίνωση του ήπατος εννοούμε τον καθαρισμό του από τα λίπη, τη χοληστερίνη, τις πέτρες στη χολή, τις τοξίνες και τα υπολείμματα φαρμάκων που έχουν συσσωρευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η απομάκρυνση των τοξινών και η παροχή υγιεινών και θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό μας οχυρώνει απέναντι στις ασθένειες και βελτιώνει την ικανότητά για φυσιολογική ηπατική λειτουργία, ευεξία και καλή υγεία».

Πως γίνεται όμως αυτό;

Η λήψηάφθονων υγρών και κυρίως νερού και φυσικών χυμών είναι το πιο βασικό. Μάλιστα ο γιατρός συστήνει λήψη 2 με 2, 5 λίτρα νερό την ημέρα ώστε να προκληθεί διούρηση για την αποβολή των τοξινών.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες και οι φυτικές ίνες είναι επίσης απαραίτητες. Τέτοιες είναι τα βότανα όπως το πράσινο τσάι, ο κρόκος Κοζάνης, η κανέλλα, η μέντα, το γλυκάνισο, το χαμομήλι ενώ στην ίδια φιλοσοφία είναι και κάποια συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν στην καλή ηπατική λειτουργίακαι διατίθεται από τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με τεκμηριωμένες μελέτες, το πατενταρισμένο εκχύλισμα που περιέχει ουρσολικό και ολεανολικό οξύ σε συνδυασμό με την ουσία χολίνη, υποστηρίζουν αποτελεσματικά την φυσιολογική ηπατική λειτουργία και το φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων αποτοξινώνοντας τον οργανισμό.

Ο ειδικός τονίζει εξάλλου, ότι «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε η καθημερινότητά μας να περιλαμβάνει ήπια άσκηση και περπάτημα». Και βέβαια η υγιεινή διατροφή με πολλά φρούτα λαχανικά, φρούτα, όσπρια και περιορισμό του αλκοόλ είναι η πιο σίγουρη «συνταγή» επιτυχίας για αποτοξίνωση.

Σχετικά Άρθρα