ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπ. Υγείας: Προωθούνται νομοσχέδια για την υγεία

16 Απριλίου 2024, 15:30

images

Σημαντικά νομοσχέδια που αφορούν τον τομέα της υγείας , προωθούνται στη νομική υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο , ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα τον κ. Δαμιανό ήδη από χθες κατατέθηκε για έλεγχο το νομοσχέδιο που αφορά το επάγγελμα του διασώστη ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα προωθηθεί το νομοσχέδιο για τον συνήγορο του ασθενή.

«Το νομοσχέδιο για το επάγγελμα του διασώστη αφορά την κατοχύρωση του επαγγέλματος διευκρινίζοντας τις αρμοδιότητες του επαγγέλματος. Προχωράμε σε 1-2 μέρες με την κατάθεση στη νομική υπηρεσία του νομοσχεδίου για τον συνήγορο του ασθενή», ανέφερε.

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τις πανεπιστημιακές κλινικές, ο κ. Δαμιανός ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στη διαδικασία λήψης σχολίων από τους διάφορους εμπλεκομένους φορείς.

«Έχουμε ήδη πάρει σχόλια από κάποιους. Αναμένουμε σύντομα και από τους υπόλοιπους για να προχωρήσουμε στη μελέτη τους», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Υπουργός αναφέρθηκε και στο πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για τα κέντρα αποκατάστασης, δηλώνοντας ότι το Υπουργείο προχωρά στη τελειοποίησή του.

«Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή τον Ιούνιο αλλά κατά την ίδια την επιτροπή υγείας δεν μπορούσε να προωθηθεί λόγω ελλιπούς διαβούλευσης και είχε αποσυρθεί. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με τους εμπλεκομένους και τώρα βρισκόμαστε στη φάση τελειοποίησης του νομοσχεδίου για επανακατάθεση στη νομική υπηρεσία», επεσήμανε.

Τέλος, ο κ. Δαμιανός ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για τα ασθενοφόρα βρίσκεται υπό συζήτηση στο πλαίσιο της κυβέρνησης και έχει να κάνει με τον ευρύτερο τομέα των ασθενοφόρων και τη λειτουργία τους.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα