ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ξεκίνησε διάλογος ΟΑΥ με 10 ιδιωτικά νοσηλευτήρια

22 Ιανουαρίου 2020, 08:11

images

Δέκα  ιδιωτικά νοσηλευτήρια βρίσκονται στη διαδικασία διαπραγματεύσεων  με τον οργανισμό ασφάλισης υγείας (ΟΑΥ)  για  ένταξή τους στο γενικό σύστημα υγείας.

Η  διαδικασία των διαπραγματεύσεων ξεκίνησε στον απόηχο της  καταρχήν συμφωνίας που έχει επιτευχθεί μεταξύ ΟΑΥ και του συνδέσμου ιδιωτικών νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ)  τα μέλη του οποίου στις 30 Ιανουαρίου θα συνέλθουν για να  επικυρώσουν το μνημόνιο  έχοντας υπό μάλης την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να δεσμεύσει €70 εκ. στον προϋπολογισμό του ΟΑΥ για να καλύψει τυχόν μη τήρηση των οικονομικών όρων που θα διέπουν το τελικό κείμενο του μνημονίου.

Όπως έχει διαρρεύσει τα 10 ιδιωτικά νοσηλευτήρια που προτίθενται να ενταχθούν στο ΓεΣΥ  προέρχονται από την επικράτεια των ελεύθερων περιοχών.

Την ίδια ώρα ο ΟΑΥ βρίσκεται και σε διαβουλεύσεις και με πιο μικρές σε εύρος ιδιωτικές κλινικές για να προετοιμάσουν την ένταξη τους στο γενικό σύστημα υγείας.

Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ  το νοσοκομείο Mediterranean και το Γερμανικό Ογκολογικό Νοσοκομείο στη Λεμεσό.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ Σάββας Καδής με χθεσινές του δηλώσεις σημείωσε ότι  «το μνημόνιο συνεργασίας με τον ΟΑΥ αποτελεί μια πολύ καλή βάση για τη διαπραγμάτευση.

Επεσήμανε ότι «η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει με το κάθε νοσοκομείο ξεχωριστά, εξηγώντας ότι  το κάθε νοσοκομείο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Ο ΟΑΥ  έδωσε χθες στη δημόσια διαβούλευση τους κανονισμούς για την ένταξη των οδοντιάτρων και συγκεκριμένων οδοντιατρικών υπηρεσιών στο σύστημα.

Σκοπός των κανονισμών, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση είναι ο καθορισμός των υπηρεσιών προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας που θα καλύπτονται από το ΓεΣΥ, αλλά και ο καθορισμός της αμοιβής των οδοντιάτρων που θα ενταχθούν στο σύστημα.

Τα σχέδια των κανονισμών βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΟΑΥ  http://www.gesy.org.cy .

Σχετικά Άρθρα