ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ξεκινά ο διάλογος ΟΑΥ και ΠΙΣ

18 September 2019, 12:21

images

Αύριο στις 3.00 το απόγευμα ξεκινά ο διάλογος του οργανισμού ασφάλισης υγείας με τον παγκύπριο ιατρικό σύλλογο (ΠΙΣ) και τον παγκύπριο σύλλογο ιδιωτικών νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ).

«Ο ΠΙΣ ζήτησε να ξεκινήσει σύντομα ο διάλογος» ανέφερε ο αναπληρωτής διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου στο YgeiaWatch, προσθέτοντας ότι ο οργανισμός σε αυτό το χρονικό διάστημα προχωρά τις διαδικασίες για την πλήρωση τεσσάρων θέσεων διευθυντών».

Οι θέσεις αφορούν τέσσερεις διευθυντές του οργανισμού ασφάλισης υγείας στην κλίμακα Α15 και η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Τα αποτελέσματα των συνεντεύξεων αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Επίσης αυτό το χρονικό διάστημα στον οργανισμό ασφάλισης υγείας διεξάγεται ένας αγώνας δρόμου σε σχέση με την ολοκλήρωση της πρότασης για την ενδονοσοκομειακή φροντίδα αλλά και για την ετοιμασία πρωτοκόλλων που θα θέσουν περιορισμούς σε κλινικές και ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις.

Οι προτάσεις που αφορούν στην στρατηγική για την ενδονοσοκομειακή περίθαλψη είναι έτοιμες εδώ και μια βδομάδα ωστόσο όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, εκκρεμεί η ενσωμάτωση των οικονομικών δεδομένων η οποία υπολογίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

«Με την έναρξη του διαλόγου με τους ιδιώτες ιατρούς και τις ιδιωτικές κλινικές θα βάλουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας για το πώς θα εργαστούμε», σημείωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του ΟΑΥ.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι θα υπάρξει καλύτερη εικόνα με την ολοκλήρωση των προτάσεων για την ενδονοσοκομειακή φροντίδα από τον ερχόμενο μήνα».

«Τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν και οι διαβουλεύσεις με κάθε ιδιωτικό νοσηλευτήριο ξεχωριστά ώστε να δούμε εάν οι ιδιωτικές κλινικές ενδιαφέρονται να συμβληθούν με το ΓεΣΥ», επισήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Της Χρυστάλλας Ολυμπίου

Σχετικά Άρθρα