ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Χαλάρωση περιοριστικών μέτρων σε καταστήματα και εστιατόρια της Ελλάδας

09 Ιουλίου 2020, 07:40

images

Στη χαλάρωση των υφιστάμενων μέτρων αντιμετώπισης της διάδοσης του κορωνοϊού σε εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια, προχωρά η ελληνική Κυβέρνηση, μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης των αρμόδιων Υπουργείων.

Συγκεκριμένα, η υπουργική απόφαση «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», έχει ισχύ από τις 7 Ιουλίου 2020 έως και τις 12 Ιουλίου 2020.

Σύμφωνα με αυτήν, οι καταναλωτές δεν υποχρεούνται εντός των εμπορικών κέντρων να φορούν μάσκα, η υποχρεωτική χρήση της οποίας περιορίζεται στους εργαζόμενους των συγκεκριμένων καταστημάτων.

Παράλληλα, καταργείται το όριο των έξι ατόμων ανά τραπέζι σε καφέ και εστιατόρια. Ωστόσο, διατηρείται ο μέγιστος αριθμός πελατών και οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στα εμπορικά καταστήματα.

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση της μάσκας στους χώρους προσέλευσης και αναμονής των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εντός των οχημάτων και των συρμών, για το προσωπικό και τους επιβάτες.

Επιπλέον, η απόφαση προβλέπει ότι σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου), σε λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, στα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, στα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, όπως επίσης στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα/συρμό.

Σχετικά Άρθρα