ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Χαιρετίζει την απόφαση Υπ. Υγείας για επεξεργασία νομοσχεδίου άσκησης ψυχοθεραπείας ο ΠΣΨΘ

04 Δεκεμβρίου 2020, 14:22

images

Την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας να αναρτήσει έντυπο για την έναρξη δημόσιου διαλόγου, που αφορά την επεξεργασία Νομοσχεδίου για την άσκηση της ψυχοθεραπείας στην Κύπρο χαιρετίζει με σημερινή ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ψυχοθεραπευτών (ΠΣΨΘ).

Ο ΠΣΨΘ από της ιδρύσεως του, έχει μέσα στους πρωταρχικούς του στόχους την θέσπιση νομοθεσίας, που να κατοχυρώνει την ανάπτυξη και την επαγγελματική άσκηση της ψυχοθεραπείας, προς όφελος της ψυχικής υγείας του κοινού, προστίθεται.

«Το ΔΣ του ΠΣΨΘ ακολουθώντας τους ιδρυτικούς του σκοπούς και την εντολή των μελών του, για να συνενώσει σε έναν κοινό επαγγελματικό σύλλογο τους ψυχοθεραπευτές/τριες και τους υπάρχοντες οργανισμούς ψυχοθεραπευτών στην Κύπρο, καλεί άπαντες τους ενδιαφερόμενους σε διάλογο. Η παροχή υπηρεσιών που συμβάλλουν στην ψυχική υγεία επιβάλλεται να είναι ο κοινός μας στόχος και η διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών μας, μέσω Νομοθεσίας για την ψυχοθεραπεία, πρέπει να αποτελέσει συλλογική προσπάθεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο ΠΣΨΘ επιθυμεί να θέσει με καλή θέληση, τη Διακήρυξη του Στρασβούργου για την Ψυχοθεραπεία (1990) και τους σχετικούς προς τη Διακήρυξη αυτήν σκοπούς και κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ψυχοθεραπείας EAP ( European Association for Psychotherapy), ως πλαίσιο των συζητήσεων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα