ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σύντομα σχέδιο για ανάπτυξη ιατρικού τουρισμού

17 Αυγούστου 2022, 06:00

images

Στους στόχους του Υφυπουργείου Τουρισμού βρίσκεται η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, καθώς η Κύπρος δεν αποτελεί μόνο προορισμό με καλό κλίμα, αλλά και με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Παρευρισκόμενος στο Φρέναρος ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, για την παρουσίαση του προγράμματος για επαναπροσδιορισμό του τουρισμού της Κύπρου στις 4 Αυγούστου, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει νέο σχέδιο που αφορά τις ανακαινίσεις σε ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, αγροτουριστικά στην ύπαιθρο, στα ορεινά και στις ακριτικές περιοχές.

Μάλιστα, σημείωσε ότι σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία σε ολόκληρη την Κύπρο, θα υπάρξει ένα πρόγραμμα το οποίο θα επιχορηγεί την μετατροπή χώρων σε χώρους για υγεία, ευεξία, βοηθούμενη διαβίωση και ιατρικό τουρισμό.

Αυτός, όπως ανέφερε, «είναι ο πυλώνας των σχεδίων επιχορηγήσεων τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού και καλώ όλους να την επισκέπτονται συχνά για οποιεσδήποτε αλλαγές».

Ο κ. Περδίος αναφέρθηκε επίσης σε ένα δεύτερο πυλώνα, ο οποίος αφορά τα Σήματα Ποιότητας του Υφυπουργείου.

«Δεν θέλουμε, πλέον, απλά να λέμε ότι στην Κύπρο έχουμε ωραίο κλίμα, καλό φαγητό και όμορφη ύπαιθρο, αφού αυτός είναι ένας πολύ γενικευμένος τρόπος για να προβάλει κανείς τη χώρα», υπέδειξε.

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα