ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συνεχίζονται διεθνώς τα κρούσματα COVID-19 και θάνατοι

08 Αυγούστου 2020, 10:57

images

Στις ΗΠΑ, ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί στην Καλιφόρνια από την πανδημία, ένα επτάχρονο αγόρι το νεαρότερο θύμα της COVID-19 στην Τζόρτζια, ενώ ολοένα πιο βαρύς ο απολογισμός στη Λατινική Αμερική.

 Στην Αργεντινή, καταγράφηκαν 160 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 7.482 κρούσματα .

 Επιπρόσθετα, στην Κίνα σημειώθηκαν 31 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες, στην Βραζιλία καταγράφηκαν 1.079 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 50.230 κρούσματα, η Αβάνα επιβάλλει ξανά περιοριστικά μέτρα, καθώς τα κρούσματα αναζωπυρώθηκαν, στη Γερμανία καταγράφηκαν 12 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 1.122 κρούσματα, στο Μεξικό σημειώθηκαν 794 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 6.717 κρούσματα, στη Γαλλία καταγράφηκαν πάνω από 2.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες.

 Σε μια άλλη εξέλιξη, το Μαρόκο αφαιρέθηκε από τη λίστα των χωρών που εξαιρούνται από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, στην Ιταλία, τα μέτρα πρόληψης για τον έλεγχο της πανδημίας θα ισχύσουν μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου και στην Ιρλανδία επιστρέφουν μέτρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

 ΗΠΑ

 Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες Παρασκευή άλλους 1.318 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει πλέον τους 161.097 στη χώρα που υφίσταται το βαρύτερο χτύπημα στον κόσμο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

 Παράλληλα, καταγράφηκαν τουλάχιστον 59.955 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 4,96 εκατομμύρια, κατά την ίδια πηγή.

 Ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 στην αμερικανική πολιτεία της Καλιφόρνιας αυξήθηκε χθες στους 10.011, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Πολιτείας.

 Η πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας, με πληθυσμό περίπου 40 εκατ. κατοίκων, κατέγραψε 149 νέους θανάτους λόγω της  COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία. Ο αριθμός αυτός καθιστά την Καλιφόρνια την αμερικανική πολιτεία με τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θυμάτων της πανδημίας, πίσω από την Νέα Υόρκη (πάνω από 32.000 νεκροί) και το Νιου Τζέρσεϊ (16.000).

 Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της  COVID-19 στην Καλιφόρνια αυξήθηκαν κατά 8.436, στα 538.416.

 Στο μεταξύ, η κομητεία του Λος Άντζελες κατέγραψε χθες 48 νέους θανάτους, ανεβάζοντας το σύνολο των νεκρών στην πολυπληθέστερη κομητεία των ΗΠΑ, με πληθυσμό άνω των 10 εκατ. κατοίκων, σε 4.869.

 Στο μεταξύ, ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, με τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική να έχει πλέον μετατραπεί στην περιφέρεια που θρηνεί τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της COVID-19 στην υφήλιο, την ώρα που τα περιοριστικά μέτρα πολλαπλασιάζονται στην Ευρώπη.

 Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 715.000 ανθρώπους επί συνόλου 19 εκατομμυρίων που έχουν προσβληθεί σε όλο τον κόσμο αφότου το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα ανακοίνωνε την εμφάνιση του ιού, στα τέλη του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου ως το βράδυ χθες Παρασκευή με βάση ανακοινώσεις των κυβερνήσεων.

 Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική θρηνεί τον υψηλότερο αριθμό θανάτων, τουλάχιστον 213.120, περισσότερους από την Ευρώπη (212.660), με βάση τα δεδομένα ως χθες Παρασκευή.

 Τις τελευταίες επτά ημέρες, σχεδόν ο ένας στους δύο θανάτους (το 44%) εξαιτίας της COVID-19 στον κόσμο καταγράφηκε στη Λατινική Αμερική. Η περιφέρεια είναι επίσης αυτή όπου έχουν επιβεβαιωθεί τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης στον κόσμο (5,3 εκατ.), με τα περισσότερα στη Βραζιλία, που άγγιξε χθες Παρασκευή τους 100.000 θανάτους και τις 3 εκατομμύρια μολύνσεις.

 Στη χώρα αυτή ο επίσημος απολογισμός των κρουσμάτων είναι "έξι ως επτά φορές χαμηλότερος από την πραγματικότητα", κρίνει ο Ντομίνγκος κλβες, Βραζιλιάνος ειδικός στις επιδημιολογικές στατιστικές.

 Η Κολομβία, όπου ο ιός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του Μαρτίου, ξεπέρασε χθες Παρασκευή το όριο των 12.000 νεκρών.

 Εξάλλου, ένας επτάχρονος, χωρίς κανένα γνωστό υποκείμενο νόσημα, έγινε το μικρότερο σε ηλικία θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, στην πολιτεία Τζόρτζια, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ χθες Παρασκευή.

 Τη Δευτέρα, μαθητής της δευτέρας τάξης του δημοτικού διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 την πρώτη ημέρα του σχολείου στην κομητεία Τσέροκι, γεγονός που ανάγκασε την διεύθυνση υγείας να στείλει τον δάσκαλο και τους συμμαθητές του παιδιού στο σπίτι, όπου συστάθηκε να παραμείνουν σε απομόνωση για δύο εβδομάδες.

 Μελέτη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) κατέγραψε εξάλλου μία περίπτωση σε καλοκαιρινή κατασκήνωση στην Τζόρτζια όπου 200 παιδιά διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν από τον κορονοϊό, σύμφωνα με το CBS News.

 Κατά τα δεδομένα των CDC, τουλάχιστον 45 παιδιά κάτω των 14 ετών έχουν πεθάνει εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ ως εδώ.

 Αργεντινή

 Άλλοι 160 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στην Αργεντινή, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν ακόμη 7.482 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χθες Παρασκευή.

 Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έφθασε τους 4.411 νεκρούς επί συνόλου 235.677 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ως αυτό το στάδιο.

 Κίνα

 Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 31 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τα 25 από τα οποία ήταν περιπτώσεις εγχώριας μετάδοσης και τα έξι "εισαγόμενα", κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν διαπιστώνεται ότι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό ταξιδιώτες που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

 Και τα 25 κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκαν στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ, όπου ζουν κυρίως μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων.

 Δεν επήλθε κανένας θάνατος ασθενούς εξαιτίας της COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου Υγείας της Κίνας.

 Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.596 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

 Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε άλλους 1.079 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και ακόμη 50.230 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής η οποία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, έχει φθάσει ως εδώ τους 99.572 νεκρούς επί συνόλου 2.962.442 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, τα οποία αρκετοί Βραζιλιάνοι ειδικοί θεωρούν πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

 Κούβα

 Οι αρχές της Κούβας αναγκάστηκαν χθες Παρασκευή να επιβάλλουν εκ νέου περιορισμούς στην κυκλοφορία των προσώπων και των οχημάτων προς και από την πρωτεύουσα, την Αβάνα, καθώς κατέγραψαν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό των τελευταίων τριών μηνών.

 Το βράδυ της Πέμπτης επιβεβαιώθηκαν 54 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, εκ των οποίων 43 στην Αβάνα, "ο υψηλότερος αριθμός" των "τελευταίων μηνών", εξήγησε ο Ντουράν. Επρόκειτο για τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό μολύνσεων από την 1η Μαΐου.

 Τη 19η Ιουλίου, η σοσιαλιστική κυβέρνηση της νήσου δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα μόλυνσης, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, η οποία επιβεβαιώθηκε πως έφθασε στην Κούβα τον Μάρτιο.

 Όμως, μετά την έναρξη της διαδικασίας άρσης των περιοριστικών μέτρων, οι αρχές διαπιστώνουν αναζωπύρωση της εξάπλωσης, με περίπου τριάντα κρούσματα μόλυνσης την ημέρα κατά μέσον όρο. Τα αεροδρόμια παραμένουν έτσι κλειστά.

 Για να ελεγχθεί η επιδημιολογική κατάσταση στην πρωτεύουσα, η κυβέρνηση ενέκρινε την Πέμπτη σειρά μέτρων περιορισμού της κίνησης των προσώπων και των οχημάτων.

 Οι μετακινήσεις μεταξύ της Αβάνας και των γειτονικών επαρχιών Ματάνσας, Αρτεμίσα και Μαγιαμπέκε απαγορεύθηκαν, ενώ μπαρ, εστιατόρια και ντισκοτέκ υποχρεούνται να κλείνουν στις 21:00.

Ως το βράδυ της Πέμπτης, η Κούβα κατέγραφε 2.829 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 88 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

 Γερμανία

 Ακόμη 12 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα εντοπίστηκαν 1.122 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 9.195 νεκρούς επί συνόλου 215.336 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

 Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης τα οποία εντοπίστηκαν στη Γερμανία ξεπέρασε τα χίλια.

 Μεξικό

 Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε ακόμη 794 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 6.717 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

 Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα έφθασε έτσι τους 51.311 νεκρούς επί συνόλου 469.407 επιβεβαιωμένων μολύνσεων ως εδώ.

 Καθώς η Λατινική Αμερική έχει πλέον μετατραπεί στην περιφέρεια που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία στον κόσμο, ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ προειδοποίησε ότι η υγειονομική κρίση "θα είναι παρατεταμένη".

 Η κυβέρνηση της χώρας η οποία υφίσταται το τρίτο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στον πλανήτη έχει τονίσει επανειλημμένα ότι οι μολύνσεις στη μεξικανική επικράτεια είναι πιθανόν πολύ περισσότερες στην πραγματικότητα από αυτές που έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις.

Μαρόκο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αφαίρεσε το Μαρόκο από τη λίστα των χωρών που εξαιρούνται από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, επειδή αυξήθηκαν τα κρούσματα της Covid-19 στη χώρα αυτή, ανακοίνωσαν σήμερα οι Βρυξέλλες.

 Με την απόφαση αυτή, στη λίστα απομένουν πλέον μόνο 10 χώρες, αφού την περασμένη εβδομάδα αφαιρέθηκε και η Αλγερία. Οι "ασφαλείς" χώρες που θεωρείται ότι έχουν θέσει την πανδημία υπό έλεγχο είναι η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γεωργία, η Ιαπωνία, η Νέα Ζηλανδία, η Ρουάντα, η Νότια Κορέα, η Ταϊλάνδη, η Τυνησία και η Ουρουγουάη.

 Η Κίνα έχει εξαιρεθεί επίσης από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, όμως τα ταξίδια προς τη χώρα αυτή θα ξαναρχίσουν μόνο όταν οι κινεζικές αρχές άρουν τους περιορισμούς για τους Ευρωπαίους πολίτες.

 Την περασμένη εβδομάδα το Μαρόκο κατέγραψε 6.385 νέα κρούσματα του κορωνοϊού. Συνολικά, οι άνθρωποι που μολύνθηκαν ανέρχονται σε 29.644 και από αυτούς οι 499 πέθαναν.

 Γαλλία

 Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία, όπου τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν 2.288 μολύνσεις, αριθμός που δεν έχει καταγραφεί στη χώρα από τον Μάιο.

 Συνολικά, περισσότερα από 9.330 νέα κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε μία εβδομάδα, εκ των οποίων τα 1.604 την Πέμπτη και 1.695 την Τετάρτη. Από τα τέλη Ιουλίου καθημερινά οι νέες μολύνσεις ξεπερνούν τις 1.000.

 Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 12, φτάνοντας τους 30.324. Ωστόσο, έχει μειωθεί στους 5.011 ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται και στους 383 εκείνων που βρίσκονται στην εντατική. Στην κορύφωση της πανδημίας, στις 8 Απριλίου, οι νοσηλευόμενοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας έφτασαν τους 7.148.

Ιταλία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε χθες βράδυ ότι τα μέτρα πρόληψης με στόχο τον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.

Τα κυριότερα αφορούν την απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου στις διαπροσωπικές επαφές και την υποχρεωτική  χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, αλλά  και σε ανοικτούς, όταν υπάρχει μεγάλη προσέλευση πολιτών.

"Δεν θέλουμε να υιοθετήσουμε  κι άλλα μέτρα. Αντιθέτως, από τις 15 του μηνός, δίνουμε "πράσινο φως" στα κρουαζιερόπλοια. Πρέπει να αποδείξουμε, όμως, ότι είμαστε έξυπνοι και ότι δεν κάνουμε βήματα προς τα πίσω", είπε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.  Λίγο πριν τις 7 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί αν θα αποφασιστεί περαιτέρω παράταση των μέτρων πρόληψης.

Παράλληλα, ο Τζουζέπε Κόντε έκανε γνωστό ότι το ιταλικό δημόσιο θα διαθέσει άλλα 25 δισεκατομμύρια ευρώ, για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας.

Ιρλανδία

 Οι αρχές της Ιρλανδίας ανακοίνωσαν ότι επαναφέρουν, σε τοπικό επίπεδο, ορισμένους από τους περιορισμούς που είχαν αρθεί, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για να ελεγχθούν οι συρροές της Covid-19 σε τρεις από τις 26 κομητείες της χώρας, μία εκ των οποίων συνορεύει με το Δουβλίνο.

 Η Ιρλανδία ανακοίνωσε 92 νέα κρούσματα, στον υψηλότερο απολογισμό από τις 22 Μαΐου.

Ο επικεφαλής αρχίατρος της χώρας προειδοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταγραφεί "σημαντικός αριθμός" νέων κρουσμάτων.

Σχετικά Άρθρα