ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συνεχίζεται η μείωση των νοσηλειών στο Ηνωμένο Βασίλειο

21 Μαΐου 2021, 06:53

images

Κάτω από 900 είναι πλέον οι νοσηλευόμενοι ασθενείς Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο αριθμός των 894 δείχνει επιστροφή στα δεδομένα Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2020, της περιόδου ύφεσης της πανδημίας μετά από το πρώτο κύμα στη χώρα.

Οι επιστήμονες που ανησυχούν για τη διασπορά της ινδικής μετάλλαξης του ιού στην Αγγλία έχουν πει ότι κρίσιμος παράγοντας για τη διατήρηση ή και ενίσχυση των περιορισμών στα τέλη Ιουνίου θα είναι κατά πόσο τα αυξημένα κρούσματα μεταφράζονται σε αυξημένες νοσηλείες, κάτι που για την ώρα δε φαίνεται να γίνεται.

Η επικεφαλής της νεοσύστατης Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφαλείας Δρ Τζένι Χάρις σημείωσε μάλιστα πως στις περιοχές που είναι επίκεντρο της έξαρσης της ινδικής μετάλλαξης στη ΒΔ Αγγλία ο αριθμός των νοσηλειών είναι σταθερός.

Τα κρούσματα του προηγούμενου 24ώρου ήταν 2.874 και οι θάνατοι επτά.

Τα κρούσματα έχουν μείνει στα ίδια επίπεδα το τελευταίο επταήμερο, ενώ οι θάνατοι έχουν μειωθεί κατά 26,5% σε κυλιόμενη επταήμερη βάση.

Οι εμβολιασμοί με την πρώτη δόση ξεπέρασαν πλέον τα 37 εκατομμύρια, καλύπτοντας το 70,7% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας. Η δεύτερη δόση έχει χορηγηθεί σε 21,2 εκ. ενήλικες, δηλαδή στο 40,3% αυτών.

Σχετικά Άρθρα