ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στον ΕΟΦ ήδη το ιστορικό της 39χρονης που υπέστη θρόμβωση

21 Μαΐου 2021, 09:18

images

Ενώπιον του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ο οποίος και διερευνά το περιστατικό, βρίσκονται από σήμερα όλες οι πληροφορίες και τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί και αφορούν στην περίπτωση της 39χρονης Βρετανίδας, η οποία παρουσίασε θρόμβωση σοβαρής μορφής, μετά από εμβολιασμό με σκεύασμα της AstraZeneca.

Υπενθυμίζεται ότι η 39χρονη Βρετανίδα εμβολιάστηκε στις 6 του Μάη στην Πάφο, ενώ εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με την κατάσταση της υγείας της να παραμένει σοβαρή.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Έλενα Παναγιωτοπούλου, ανάφερε πως όλα τα δεδομένα που αφορούν στην περίπτωση της 39χρονης έχουν ήδη συλλεχθεί και αποσταλεί στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος θα εξετάσει κατά πόσο το περιστατικό συνδέεται με το εμβόλιο.

«Συγκεντρώσαμε τις πληροφορίες και τις έχουμε ήδη υποβάλει στο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για περαιτέρω διερεύνηση, όπως απαιτείται από τους κανόνες της Φαρμακοεπαγρύπνησης, με βάση τη νομοθεσία», είπε η κ. Παναγιωτοπούλου.

Δεν είχε ιστορικό θρόμβωσης

Απαντώντας σε ερώτηση αν η 39χρονη είχε τελικά ιστορικό θρόμβωσης, η κ. Παναγιωτοπούλου είπε πως «δεν φαίνεται ότι έχει ιστορικό θρόμβωσης», για να σημειώσει επίσης πως «δεν λαμβάνει κάποια άλλη φαρμακευτική αγωγή».

Ωστόσο, πρόσθεσε πως το οικογενειακό ιστορικό της 39χρονης δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα.

Η κ. Παναγιωτοπούλου είπε ακόμα ότι όλες οι πληροφορίες μαζί με τις εξετάσεις της 39χρονηςς έχουν διοχετευτεί στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, μέσω της πλατφόρμας της Κύπρου, για να γίνει διερεύνηση.

Σε σχέση με το πόρισμα και πότε αναμένεται πληροφόρηση από τον ΕΟΦ, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών είπε ότι μόλις υπάρξει πληροφόρηση θα ενημερωθούν οι πολίτες.

Σχετικά Άρθρα