ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στο Υπουργικό η επιδότηση για βρεφονηπιακούς σταθμούς

06 Ιουλίου 2022, 06:49

images

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου τίθεται σήμερα η επιδότηση των διδάκτρων φοίτησης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, που περιλαμβάνεται μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης κατά της ακρίβειας, και πρόκειται να εφαρμοστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, το μέτρο αυτό θα στηρίξει 16 χιλιάδες δικαιούχους με μηνιαίο ύψος επιδόματος που θα καλύπτει το 80% των διδάκτρων και της σίτισης με επιδότηση από €100 μέχρι €300 ευρώ για κάθε παιδί στη βάση κριτηρίων.

Στη χθεσινή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση, ανακοίνωσε ότι η πρόταση για στήριξη οικογενειών με επιδότηση των βρεφονηπιακών σταθμών θα κατατεθεί την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, από όπου αναμένεται να εγκριθεί για να κατατεθεί στη συνέχεια στη Βουλή.

Προϋποθέσεις εξασφάλισης επιδότησης

Σημειώνεται ότι στο σχέδιο επιδότησης για βρεφονηπιακούς σταθμούς προβλέπεται η ενίσχυση των οικογενειών μέσω της καταβολής σημαντικού μέρους των διδάκτρων, για παιδιά ηλικίας 0 μέχρι και 4 ετών, φθάνοντας το 80% του μηνιαίου κόστους για τη φοίτηση του κάθε παιδιού.

Ειδικότερα, η επιδότηση ανέρχεται στο ύψος του 80% του μηνιαίου κόστους για τη φοίτηση του κάθε παιδιού, με μέγιστο ποσό από €100 μέχρι €350 μηνιαίως, ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας, το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος και την ηλικία των παιδιών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για το ύψος επιδότησης θα λαμβάνονται υπόψη:

-Τα εισοδηματικά κριτήρια της οικογένειας, καθώς για πιο χαμηλά εισοδήματα θα είναι πιο ψηλό το ποσό επιδότησης.

 -Η ηλικία του παιδιού, δηλαδή για ηλικίες μέχρι 2 ετών θα είναι διπλάσια περίπου η επιδότηση που θα δίνεται.

 -Ο αριθμός των παιδιών μιας οικογένειας, δηλαδή για μια πολύτεκνη οικογένεια π.χ. το ποσό θα είναι ψηλότερο από μια οικογένεια με ένα παιδί.

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο σχέδιο είναι το παιδί να φοιτά ή να πρόκειται να φοιτήσει σε βρεφονηπιακό σταθμό ή νηπιαγωγείο και οι γονείς να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που θα καθοριστούν με την προκήρυξη του σχεδίου. Παράλληλα, θα πρέπει οι γονείς να είναι εγκεκριμένοι για το επίδομα τέκνου για το έτος 2022.

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα