ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στο 100% έφτασε σήμερα η πληρότητα του Νοσοκομείου Αναφοράς

02 Αυγούστου 2021, 10:13

images

Στο 100% έφτασε η πληρότητα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, αφού σήμερα νοσηλεύονται 75 ασθενείς.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου, «σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 75 ασθενείς εκ των οποίων οι 9 βρίσκονται σε συνθήκες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. Επίσης, τρεις ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ το Νοσοκομείο έφτασε στο 100% της πληρότητας του».

Πρόσθεσε ότι «ο μικρότερος ασθενής είναι ηλικίας 23 ετών και η μεγαλύτερη 90, με τον μέσο όρο ηλικίας των ασθενών να ανέρχεται στα 59 χρόνια. Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο οι οκτώ μόνο είναι εμβολιασμένοι».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Χατζηγιάννη είπε πως «αυτό το διάστημα έχουν κάπως αλλάξει τα δεδομένα των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, αφού κυρίως νοσηλεύονται άτομα ηλικίας μεταξύ 50 μέχρι 70 ετών. Επίσης αυτή την περίοδο οι ασθενείς νοσούν με βαριά πνευμονία, ενώ η επιδείνωση της αναπνευστικής τους λειτουργίας είναι ραγδαία, με αποτέλεσμα πολλά άτομα να οδηγούνται σε διασωλήνωση».

Εξήγησε επίσης πως «ενώ οι ασθενείς είναι καλά στην υγεία τους, ξαφνικά χρειάζονται ψηλή συγκέντρωση οξυγόνου και σχεδόν καθημερινά ένα άτομο χρειάζεται διασωλήνωση. Η νόσος έχει ραγδαία εξέλιξη με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να οδηγούνται σε διασωλήνωση και συνεπακόλουθα να αυξάνονται οι νοσηλείες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

Σε άλλη ερώτηση η Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου απάντησε ότι «παρατηρείται επίσης το φαινόμενο να καταλήγουν σε διασωλήνωση άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί. Πρέπει όλοι να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία με τη λειτουργία των Κέντρων Εμβολιασμού Walk-In για να εμβολιαστούν, αφού απλά μπορούν να μεταβούν στο Κέντρο χωρίς να χρειαστεί να κλείσουν προηγουμένως ραντεβού».

Σημείωσε ακόμα ότι «μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς περιλαμβάνονται και τουρίστες. Την ίδια ώρα στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται 98 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους».

Η κ. Χατζηγιάννη είπε επίσης πως «η συμπεριφορά της νόσου δεν διαφέρει ανάλογα με τις ηλικίες, δηλαδή δεν υπάρχει καμία διαφορά είτε ο ασθενής είναι μικρής ή μεγαλύτερης ηλικίας. Ακόμα η μετάλλαξη Δέλτα έχει μεγαλύτερο κίνδυνο νόσησης και μετάδοσης, ενώ η μόνη προστασία παραμένει ο εμβολιασμός και η πιστή τήρηση των μέτρων».

Σχετικά Άρθρα