ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στη ΝΥ ο φάκελος για ψευδή είδηση θανάτου 12χρονου

24 Αυγούστου 2021, 16:23

images

Oλοκληρώθηκε ο φάκελος της υπόθεσης που αφορά στη διάδοση ψευδούς είδησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για δήθεν θάνατο 12χρονου μετά από εμβολιασμό.

Ο φάκελος, σύμφωνα με δηλώσεις της Ελένης Κωνσταντίνου, λειτουργού του κλάδου επικοινωνίας αρχηγείου αστυνομίας, αναμένεται να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για συγκατάθεση ώστε να  ασκηθεί ποινική δίωξη.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, από την πρώτη στιγμή που καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείο Αστυνομίας το εν λόγω περιστατικό ξεκίνησαν έρευνες με εντατικούς ρυθμούς και στο πλαίσιο των εξετάσεων ανακρίθηκαν και κατηγορήθηκαν τέσσερα πρόσωπα, τα οποία φαίνεται να εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση», πρόσθεσε.

Η κ. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι η σχετική καταγγελία στην αστυνομία έγινε από τον Πρόεδρο της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου και Γραμματέα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Αναστασιάδη, την περασμένη Πέμπτη.

Υπενθύμισε, ότι το αδίκημα της διάδοσης ψευδών ειδήσεων σύμφωνα με την νομοθεσία τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη ή πρόστιμο μέχρι €2.652 ή και με τις δύο ποινές μαζί.

Σχετικά Άρθρα